Δικογραφία σε βάρος 44χρονου ημεδαπού για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου σχηματίστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Ads

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων του οργανισμού NCMEC (National Center for Missing and Exploited Children), που εδρεύει στις Η.Π.Α., σύμφωνα με τα οποία εντοπίστηκε ηλεκτρονικό ίχνος χρήστη, που απέκτησε πρόσβαση σε διαδικτυακή υπηρεσία και διαμοίρασε αρχείο βίντεο με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Τα στοιχεία αυτά τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Από την άμεση ψηφιακή – διαδικτυακή αστυνομική έρευνα που επακολούθησε, προέκυψε ότι τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη αντιστοιχούν σε σύνδεση που αντιστοιχεί σε περιοχή της Στερεάς Ελλάδας.

Ads

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε προχθές (30-06-2017), στην οικία του 44χρονου, με τη συνδρομή αστυνομικών του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο φορητές συσκευές ( tablet ) και κάρτα αποθήκευσης δεδομένων, ενώ προέκυψε ότι το συγκεκριμένο ίχνος αντιστοιχεί σε διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τηλεφωνικό αριθμό που κατέχει και διαχειρίζεται ο ίδιος.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών, ενώ τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση.