Την αντίδραση του Διοικητή του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης προκαλούν οι ειδήσεις για την οριακή κατάσταση της δυναμικότητας του Νοσοκομείου Αναφοράς για την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας Θράκης.

Ads

Όμως δεν απαντά στα δημοσιεύματα για το γεγονός ότι πλέον δεν μπορεί να εξυπηρετήσει περιστατικά COVID-19 και στην ανακοίνωση των εργαζομένων, αλλά στην ανάρτηση του Γιατρού Θ. Μπιρμπίλη ότι «τοίχοι πέφτουν και σηκώνονται» στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου. Η απάντηση του Διοικητή του Νοσοκομείου είναι πως «δεν πρόκειται για γκρέμισμα τοίχου, αλλά… γυψοσανίδας»!

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ουδέποτε έλαβε χώρα περιστατικό γκρεμίσματος τοίχου στο Νοσοκομείο μας. Πριν ένα μήνα και προκειμένου να αναπτυχθούν 5 νέες κλίνες ΜΕΘ-COVID, τοποθετήθηκε γυψοσανίδα προκειμένου να διαχωρίσουμε έναν ενιαίο χώρο για λόγους ασφαλείας. Οι συγκεκριμένες κλίνες ΜΕΘ-COVID αναπτύχθηκαν και είναι πλήρως λειτουργικές.

Ads

Στο πλαίσιο ετοιμότητας και περαιτέρω σχεδιασμού για την ανάπτυξη επιπλέον 6 κλινών ΜΕΘ-COVID, δημιουργήθηκε ένα άνοιγμα επί της ήδη υπάρχουσας γυψοσανίδας, προκειμένου να επανενωθεί ο χώρος. Όλες οι ενέργειες στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, γίνονται με αποκλειστικό γνώμονα την ασφάλεια των νοσηλευόμενων ασθενών μας.»