Προβάδισμα 24 μονάδων εμφανίζει η ΝΔ έναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, σε νέα δημοσκόπηση τςη εταιρείας Public Issue.

Ads

Σύμφωνα με το Πολιτικό Βαρόμετρο Οκτωβρίου, η ΝΔ στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής συγκεντρώνει 42% έναντι 18% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν Χρυσή Αυγή και Δημοκρατική Συμπαράταξη με 8%, το ΚΚΕ με 7,5%, το Ποτάμι με 2,5%, η Πλεύση Ελευθερίας με 2,5%, η Ενωση Κεντρώων και οι ΑΝΕΛ με 2% και λοιπά κόμματα 7,5%.

Σημειώνεται ωστόσο ότι η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 30%.

image

Ads

Όσον αφορά τον καταλληλότερο πρωθυπουργό ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει ποσοστό 42%, με τον Αλέξη Τσίπρα να συγκεντρώνει 21%. «Κανείς από τους δύο» απαντά το 35%.

image

Δείτε ολόκληρη την έρευνα:

 

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο μήνα η εφημερίδα Αυγή, στην οποία δημοσιευόταν το Πολιτικό Βαρόμετρο, διέκοψε τη συνεργασία της με την Public Issue.

Στο τελευταίο βαρόμετρο της Public Issue για την Αυγή είχε προκαλέσει έντονη αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης καθώς το 85% δήλωνε πως η χώρα κινείται σε λάθος κατεύθυνση. Επίσης το 90% δήλωνε δυσαρεστημένο από την κυβέρνηση και το 80% από την αντιπολίτευση. Στην ερώτηση για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, το 42% απαντούσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ το 23% ο Αλέξης Τσίπρας. Κανένας από τους δύο απαντά το 32%.