Στις 18 ποσοστιαίες μονάδες είναι η διαφορά ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία, σε νέα δημοσκόπηση που διεξήγαγε η RASS, για λογαριασμό της εφημερίδας «Το Παρόν». Μεγάλη εμπιστοσύνη σε Τσίπρα και Βαρουφάκη δείχνουν οι πολίτες.

Ads

Στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 38,3%, με τη Νέα Δημοκρατία να ακολουθεί με 20,4%. Τρίτο κόμμα είναι το Ποτάμι με 6,3% και ακολουθούν ΚΚΕ (5,1%), ΑΝΕΛ (4,5%), Χρυσή Αυγή (4,4%) και ΠΑΣΟΚ (3,5%).

Την εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση επιβεβαιώσει και η τρίτη αυτή δημοσκόπηση που δημοσιεύεται αυτό το Σαββατοκύριακο, μετά την δημοσκόπηση της Marc και της MRB. Η δημοσκόπηση της RASS δείχνει πως το 68,9% των πολιτών λέει ναι στον Τσίπρα, το 73,3% εμπιστεύεται τον Βαρουφάκη, το 70,8% πιστεύει ότι οι δανειστές θέλουν να μας πνίξουν, ενώ το 57,4% των πολιτών πιστεύει ότι τα πράματα σήμερα θα ήταν χειρότερα αν στις εκλογές του Ιανουαρίου είχε επικρατήσει η ΝΔ. Ακόμα το 69,8% πιστεύει ότι η κυβέρνηση προσπάθησε να προωθήσει τις προεκλογικές τις θέσεις, αλλά δεν τα κατάφερε λόγω του δυσμενούς κλίματος που έχουν δημιουργήσει οι δανειστές.