Στις 8 μονάδες παραμένει η διαφορά μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ. Την ίδια στιγμή ένα μεγάλο ποσοστό πολιτών ζητά πρόωρες εκλογές, ενώ μόλις το 11% θεωρεί αρκετά τα μέτρα της κυβέρνησης.

Ads

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 31,5% (από 31%), με τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ να κερδίζει επίσης μισή μονάδα και να βρίσκεται στο 23,5% (από 23%). Το ΠΑΣΟΚ  – Κίνημα Αλλαγής συγκεντρώνει 14% (από 13,5%) και ακολουθούν ΚΚΕ με 5%, η Ελληνική Λϋση με 4% και το ΜεΡΑ25 με 3% που μπαίνει οριακά στη Βουλή.

image

Σχετικά με το πότε είναι καλύτερο να διεξαχθούν οι επόμενες εθνικές εκλογές το 46% απαντά το 2023, το 41% λέει μέσα στο 2022 και το 13% επιλέγει το Δεν ξέρω/Δεν απαντώ.

Ads

image

Σχετικά με τα μέτρα στήριξης που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση για τις αυξήσεις στο ρεύμα, μόλις το 11% θεωρεί ότι είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και αρκετά. Το 40% θεωρεί ότι είναι στη σωστή κατεύθυνση αλλά χρειάζονται και άλλα, ενώ το 41% τονίζει ότι βρίσκονται προς λανθασμένη κατεύθυνση.

image

Αρνητικό είναι το κλίμα για την οικονομία, καθώς το 55% δηλώνει ότι αντιμετωπίζει «μάλλον απαισιόδοξα» (31%) και «σίγουρα απαισιόδοξα» (24%) την πορεία της ελληνικής οικονομίας τους επόμενους μήνες. «Σίγουρα αισιόδοξα» και «μάλλον αισιόδοξα» βλέπει την πορεία της ελληνικής οικονομία το 36%.

image