Σημαντική ενίσχυση των κομμάτων της Αριστεράς δείχνει δημοσκόπηση της Public Issue για τον Σκάι και την «Καθημερινή», καθώς ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και Δημοκρατική Αριστερά συγκεντρώνουν συνολικά ποσοστό 37%. Η ίδια δημοσκόπηση καταγράφει προβάδισμα της ΝΔ 30% έναντι 15,5 του ΠΑΣΟΚ.  
 

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη μέτρηση εκλογικής επιρροής του Δεκεμβρίου στο βαρόμετρο της εταιρείας Public Issue, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ αναδεικνύεται πρώτο κόμμα με 30%. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 15,5, ο ΣΥΡΙΖΑ με 14, το ΚΚΕ με 13,5, η Δημοκρατική Αριστερά με 9,5, ο ΛΑΟΣ με 6, οι Οικολόγοι με 4 και η Δημοκρατική Συμμαχία με 3%.
 
Το 45% των ερωτηθέντων, δηλώνει ότι δεν είναι ικανοποιημένο από τη λειτουργία της κυβέρνησης Παπαδήμου. Το 36% δηλώνει όχι και τόσο, το 13% αρκετά ικανοποιημένο και το 2% πολύ ικανοποιημένο. Το 81% δηλώνει δυσαρεστημένο από τη λειτουργία της νέας κυβέρνησης και το 15% ικανοποιημένο.
 
Το 60% έχει θετική και μάλλον θετική άποψη για την κυβέρνηση Παπαδήμου, ενώ το 20% έχει αρνητική άποψη. Υψηλά είναι τα ποσοστά δημοτικότητας του Λουκά Παπαδήμου, καθώς φτάνουν το 60%. Υψηλά είναι τα ποσοστά δημοφιλίας του και στους ψηφοφόρους των κομμάτων. Αναφορικά με την εμπιστοσύνη των πολιτών στο πρόσωπό του για τη διαχείριση των προβλημάτων της οικονομίας το 53% δηλώνει ότι δεν τον εμπιστεύεται έναντι 43% που δηλώνει την εμπιστοσύνη του.
 
Ο Φώτης Κουβέλης είναι ο πιο δημοφιλής αρχηγός κόμματος με 58%. Ακολουθούν ο Αλέξης Τσίπρας με 39% ο Αντώνης Σαμαράς με 31%, ο Γιώργος Καρατζαφέρης με 30%, η Αλέκα Παπαρήγα με 30%, η Ντόρα Μπακογιάννη με 25 και ο Γιώργος Παπανδρέου με 12%.
 
Το 27% δηλώνει ότι κανένα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν μπορεί να ασκήσει καλύτερα τα καθήκοντά του απέναντι στην κυβέρνηση. Ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 23%, το ΚΚΕ με 19% η ΝΔ με 12% και ο ΛΑΟΣ με 9%.
 
Το 38% θεωρεί ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να είναι πολυκομματικές και το 16% αυτοδύναμες. Υπέρ μιας οικουμενικής κυβέρνησης τάσσεται το 19% ενώ το 11% υπέρ νέων κομμάτων και προσώπων.
 
Υπέρ της διεξαγωγής εκλογών τάσσεται το 52% και κατά το 45%.
 
Παράλληλα, αρνητική άποψη για την Ευρωπαϊκή Ένωση έχει το 53% των πολιτών και θετική το 44%.
 
Το 66% έχει θετική άποψη για το ευρώ και το 30% αρνητική. Το 69% πιστεύει ότι εάν η Ελλάδα επιστρέψει στη δραχμή η κατάσταση θα είναι μάλλον χειρότερη και μόλις το 15% θεωρεί ότι θα είναι καλύτερη.
 
Το 24% δηλώνει πως έλαβε μέρος σε κάποια κινητοποίηση τον τελευταίο μήνα. Από τον Μάρτιο έως σήμερα το υψηλότερο ποσοστό συμμετοχής σε συγκεντρώσεις έχει καταγραφεί τον Ιούλιο και ανέρχεται στο 29%.
 
Κατά του μνημονίου τάσσεται το 71% των ερωτηθέντων, ενώ υπέρ τάσσεται το 20%.