Σημαντική μείωση της διαφοράς μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν οι εξαμηνιαίες τάσεις της εταιρίας MRB, πραγματοποιήθηκαν για λογαριασμό του real.gr.

Ads

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται με διαφορά 8% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, τη στιγμή που στην αντίστοιχη έρευνα που είχε πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο η ψαλίδα μεταξύ των δυο κομμάτων καταγραφόταν στο 9,8%.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ καταγράφει ποσοστό 31,3% με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 23,3%. Ακολουθούν: Κίνημα Αλλαγής 6,8%, Χρυσή Αυγή 6,8%, ΚΚΕ 6%, Ένωση Κεντρώων 2,3%, Ποτάμι 1,4%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 1,4%, Ελληνική Λύση 1,3% και ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%.

«Άλλο Κόμμα» επέλεξε το 2,7% των ερωτηθέντων, ενώ το ποσοστό της «Αδιευκρίνιστης Ψήφου» αγγίζει το 15,7%. Το ποσοστό της «Αδιευκρίνιστης Ψήφου» αναλύεται ως εξής: Δεν αποφάσισα-Δεν απαντώ: 8,8% και Λευκό-Άκυρο-Αποχή: 6,9%.
image

Ads

Πρόκειται για τα χαμηλότερα επίπεδα σε ό,τι αφορά την διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ από τον Δεκέμβρη του 2016, σύμφωνα με τα ευρήματα της συγκεκριμένης εταιρίας.
image

Στην ερώτηση για τα σημαντικότερα προβλήματα της χώρας, στην πρώτη θέση παραμένει σταθερά και με μεγάλη διαφορά η ανεργία.
image

Πηγή: real.gr