Δημοσκόπηση για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Mega πραγματοποίησε η Μetron Analysis και προβλήθηκε το βράδυ της Πέμπτης (01/09) στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων. Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε από τη Δευτέρα μέχρι και το απόγευμα της Τετάρτης σε δείγμα 1.003 ατόμων.

Ads

«Κατά τη γνώμη σας η χώρα μας αυτή την περίοδο κινείται προς τη σωστή ή προς τη λάθος κατεύθυνση;» ήταν η πρώτη ερώτηση και το 33% των ερωτηθέντων απάντησε προς την σωστή ενώ το 60% προς τη λάθος.

image

Στην ερώτηση: «Ποιο νομίζετε ότι είναι το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας;» οι απαντήσεις των περισσοτέρων αφορούσαν οικονομικά ζητήματα.

Ads

image

Στην ερώτηση: «Ποια είναι η εντύπωση σας για το έργο της Κυβέρνησης συνολικά; Θετική ή αρνητική;» το 35% απάντησε θετική
και το 56% αρνητική.

image

Το 54% απάντησε πως αξιολογεί αρνητικά τον πρωθυπουργό για τον τρόπο με τον οποίο ασκεί τα καθήκοντα του ενώ το 38% θετικά.

image

«Το τελευταίο διάστημα κυριαρχεί στην επικαιρότητα η υπόθεση της παρακολούθησης του τηλεφώνου του κ. Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ. Ο Πρωθυπουργός δήλωσε ότι αν το γνώριζε δεν θα το επέτρεπε. Πιστεύετε ότι πρόκειται για ένα μεμονωμένο λάθος ή για μια επιλογή που ήταν σε γνώση του;» ήταν η επόμενη ερώτηση που τέθηκε στους συμμετέχοντες. Το 61% των ερωτηθέντων απάντησε πως πρόκειται για μια επιλογή που ήταν σε γνώση του ενώ το 28% θεωρεί πως είναι ένα μεμονωμένο λάθος.

image

«Έχοντας υπόψη όλα τα δεδομένα της περιόδου νομίζετε ότι πρέπει να πάμε σε πρόωρες εκλογές ή να ολοκληρώσει η Κυβέρνηση τη θητεία της;» ρωτήθηκαν στην συνέχεια και το 58% θεωρεί πως η κυβέρνηση πρέπει να ολοκληρώσει τη θητεία της ενώ το 39% θέλει πρόωρες εκλογές.

«Αν είχαμε την επόμενη Κυριακή Βουλευτικές εκλογές τι θα ψηφίζατε;» ρωτήθηκαν οι συμμετέχοντες και το 27,6% απάντησε Νέα Δημοκρατία, το 20,2% ΣΥΡΙΖΑ, το 12,7% ΠΑΣΟΚ, το 6,1% ΚΚΕ, το 3,4% Ελληνική Λύση, το 4% Μέρα25, το 1,6% Εθνική Δημιουργία, το 1,6 Έλληνες Εθνικό Κόμμα.

image

Σε ότι αφορά την εκτίμηση της ψήφου αυτή διαμορφώνεται ως εξής: 34,1% Νέα Δημοκρατία, το 24,9% ΣΥΡΙΖΑ, το 15,7% ΠΑΣΟΚ, το 7,5% ΚΚΕ, το 4,2% Ελληνική Λύση, το 4,9% Μέρα25, το 2% Εθνική Δημιουργία, 2% Έλληνες Εθνικό Κόμμα.

image