Με 6,8 μονάδες μπροστά προηγείται η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της GPO.

Ads

Συγκεκριμένα, στη δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, η ΝΔ συγκεντρώνει 32,4% έναντι 25,6% του ΣΥΡΙΖΑ. Και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 11%, το ΚΚΕ με 5,7%, η Ελληνική Λύση με 3,4% και το ΜέΡΑ25 με 2,2% μένοντας εκτός Βουλής.

Όπως προκύπτει από την έρευνα, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη συγκεντρώνει τις περισσότερες αρνητικές απαντήσεις σε μία σειρά θεμάτων, παρ’ όλα αυτά η ΝΔ εμφανίζει σημαντικό προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου και ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται του Αλέξη Τσίπρα στο ερώτημα για καταλληλότερο πρωθυπουργό. 

image

Ads

Το 43,2% θεωρεί καταλληλότερο πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έναντι 32,4% που θεωρεί καταλληλότερο τον Αλέξη Τσίπρα. 

image

Το 47,1% συμφωνεί να γίνουν δεύτερες εκλογές εφόσον δεν προκύψει αυτοδυναμία στις κάλπες της απλής αναλογικής, ενώ το 49,8% προτιμά να σχηματιστεί κυβέρνηση συνεργασίας – μία διαφορά που δείχνει ότι οι πολίτες είναι διχασμένοι στο θέμα των δεύτερων εκλογών και των μετεκλογικών συνεργασιών. 

image

Με μεγάλη διαφορά (47,1%) το πιο σημαντικό πρόβλημα για τους πολίτες είναι – όπως συνήθως – η ακρίβεια και ο πληθωρισμός. 

image

Παράλληλα, ενώ τέσσερις στους δέκα θεωρούν ότι τα μέτρα για την ακρίβεια είναι θετικά, μόνο το 25,2% εκτιμά ότι το «καλάθι του νοικοκυριού» έχει συμβάλει πολύ ή αρκετά κατά της ακρίβειας, ενώ το 72,7% απαντά ότι έχει συμβάλει λίγο ή καθόλου. 

image

Tο 46,1% θεωρεί ότι η στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις είναι αυτή που πρέπει, ενώ το 40,1% κρίνει ότι θα πρέπει να είναι πιο σκληρή. 

image 

Τέλος, το 70,8% θεωρεί ότι το πρωθυπουργικό περιβάλλον γνώριζε για τις παρακολουθήσεις πολιτικών και δημοσιογράφων.

image