Έντονη δυσαρέσκεια των πολιτών για τη διαχείριση της πανδημίας, την ασφάλεια και τον νόμο Χατζηδάκη για τα εργασικά κατέγραψε η δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του Open.

Ads

Το 55% απαντά αρνητικά στην ερώτηση αν πιστεύει ότι η δυνατότητα διευθέτησης του χρόνου εργασίας με ατομική συμφωνία εργοδότη και εργαζομένου, θα λειτουργήσει θετικά ή αρνητικά για τους εργαζομένους.

Μόλις το 28% απαντά «θετικά» και το 17% «δεν ξέρω, δεν απαντώ».

image

Ads

Στην ερώτηση αν στην καθημερινότητα «αισθάνεστε περισσότερο το ίδιο ή λιγότερο ασφαλείς, απ’ ό,τι πριν τρία χρόνια», το 48% απαντά «λιγότερο», το 33% «το ίδιο» και το 12% περισσότερο.

image

Επίσης, το 54% δηλώνει δυσαρεστημένο με τα μέτρα και τις αποφάσεις της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ικανοποίηση εκφράζει το 42%.

image

Την ίδια ώρα, υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια για αρκετούς υπουργούς. Τις περισσότερες αρνητικές γνώμες συγκεντρώνουν Άδωνι Γεωργιάδης, Κωστής Χατζηδάκης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Μάκης Βορίδης.

image

image

Σχετικά με την πρόθεση ψήφου, η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ διαμορώνεται στις 12,9 ποσοστιαίες μονάδες, με τη ΝΔ να πέφτει 0,3% και να συγκεντρώνει 36,9% έναντι 24% του ΣΥΡΙΖΑ.Ακολουθεί το Κίνημα Αλλαγής με 6,8%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 4% και το ΜέΡΑ25 με 3,3%.

image