Μετά τη χθεσινή δημοσίευση της δημοσκόπησης της MRB, μια ακόμη έρευνα, αυτή τη φορά από την ALCO καταγράφει σημαντική φθορά για την κυβέρνηση, 

Ads

Διαβάστε επίσης: Δημοσκόπηση MRB: Αρνητικοί όλοι οι δείκτες για κυβέρνηση – Δεν «εισπράττει» τις απώλειες ο ΣΥΡΙΖΑ

Πέφτει η ΝΔ, αλλά δεν εισπράττει ο ΣΥΡΙΖΑ

Η έρευνα της ALCO που έγινε για λογαριασμό του OPEN TV δείχνει στην πρόθεση ψήφου πως η ΝΔ, διατηρεί προβάδισμα της τάξης του 10% ωστόσο η διαφορά έχει μειωθεί σχεδόν 3 μονάδες από την προηγούμενη μέτρηση. Την ίδια στιγμή όμως, η αξιωματική αντιπολίτευση φαίνεται να μην καταφέρνει να μην εισπράττει αυτή τη φθορά με το ποσοστό να παραμένει κοντά στο 24%, κοντά δηλαδή στα ποσοστά του Ιουλίου του 2019. Στη δημοσκόπηση καταγράφεται ακόμη πως το 6% των ερωτηθέντων θέλει να ψηφίσει άλλη παράταξη και το 13% εμφανίζεται αναποφάσιστο.

Ads

image

image

Αρνητικές γνώμες για οικονομία, εξαγγελίες και ανασχηματισμό

Σε ό,τι αφορά τον πρόσφατο ανασχηματισμό, η Alco καταγράφει 49% αρνητική εκτίμηση από τους πολίτες και μόλις το 22% απαντά θετικά.

image

image

image

Παράλληλα, αρνητικό είναι το κλίμα και για την οικονομία με το 42% να εκτιμά ότι ο οικογενειακός προϋπολογισμός έχει επιβαρυνθεί αρκετά από τις αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων και το 27% να λέει ότι επηρεάστηκε πολύ. Επίσης το 43% σημειώνει ότι τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης δεν βοηθούν καθόλου την οικογένειά τους ενώ 22% απαντούν «λίγο».

image

image

Καταλληλότερος ο Μητσοτάκης

Σε ό,τι αφορά την ερώτηση για το ποιον θεωρούν καταλληλότερο για πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταγράφει ποσοστό 36% έναντι 22% του Αλέξη Τσίπρα. Σημειώνεται, πάντως ότι ο Πρωθυπουργός καταγράφει πτώση στη δημοφιλία του της τάξης του 4% καθώς στην προηγούμενη μέτρηση η δημοφιλία του βρισκόταν στο 40%.

image

Η πλειοψηφία των πολιτών θεωρεί ότι εντός 2022 θα υπάρξει πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

image

Δείτε την παρουσίαση ολόκληρης της δημοσκόπησης της Alco για το Open: