Νέα δημοσκόπηση της ALCO για τον σταθμό Alpha, έρχεται να αποδομήσει την κυβερνητική πολιτική για το καλάθι του νοικοκυριού και να αποδοκιμάσει το Μαξίμου για τον χειρισμό του σκανδάλου των παρακολουθήσεων.

Ads

Συγκεκριμένα, μόλις το 28% των ερωτηθέντων δηλώνει πως χρησιμοποιεί το καλάθι πολλές φορές, τη στιγμή που το 24% απάντα «λίγες φορές», ενώ το 44% «καθόλου». Ίδιο ακριβώς (28%) είναι το ποσοστό όσων θεωρούν πως το καλάθι καλύπτει τις βασικές ανάγκες της οικογένειας, με το 49% να απαντά αρνητικά.

Τελικά, το «καλάθι του νοικοκυριού» πετυχαίνει τον στόχο του; Μόλις το 4% απαντά «πολύ», ενώ το 35% απαντά «καθόλου». Συνολικά, το 32% απαντά πολύ ή αρκετά, ενώ το 52% καθόλου ή λίγο.

image

Ads

Όσον αφορά τις παρακολουθήσεις, μόλις το 18% των ερωτηθέντων απαντούν πως έχουν πειστεί από τη δήλωση του πρωθυπουργού πως ο ίδιος και η κυβέρνησή του δεν έχουν σχέση με τις παρακολουθήσεις μέσω κακόβουλου λογισμικού. Αντίθετα, η πλειονότητα των πολιτών «δείχνει» Μητσοτάκη (ποσοστό 64%), ενώ το υπόλοιπο 18% των ερωτηθέντων αποφεύγει να τοποθετηθεί.

image

Επίσης, οι πολίτες δείχνουν να χάνουν την εμπιστοσύνη τους σε θεσμούς, αναφορικά με τις περιπτώσεις κακοποίησης και εκμετάλλευσης ανηλίκων. Ειδικότερα, το 67% δεν πιστεύει πως η Δικαιοσύνη λειτουργεί με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα σε αυτές τις περιπτώσεις, ενώ το 53% απαντά το ίδιο όσον αφορά τις κοινωνικές υπηρεσίες. Μοιρασμένες φέρονται οι απόψεις των πολιτών, όσον αφορά την Αστυνομία.

Τέλος, και σε αυτή τη δημοσκόπηση καταγράφεται κλείσιμο ψαλίδας ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ, μέσα σε έναν μήνα, όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου. Σε σύγκριση με την έρευνα του Οκτωβρίου που έκανε η ίδια εταιρεία (Alco), η Ν.Δ. χάνει περίπου μία ποσοστιαία μονάδα και πέφτει στο 30,3%, τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει οριακή άνοδο και αγγίζει το 23%.

image