Ένα εύθραυστο πολιτικό σκηνικό που δεν θυμίζει σε τίποτα τις εποχές της παντοδυναμίας του δικομματισμού, καταγράφει  γκάλοπ της RASS που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Παρόν της Κυριακής. Στη δημοσκόπηση (που ουσιαστικά επιβεβαιώνει τα ευρήματα και αλλων, πρόσφατων δημοσκοπήσεων) αποτυπώνεται η τεράστια δυσαρέσκεια της κοινής γνώμης για τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία και την κοινωνία.

Ads

Είναι χαρακτηριστικό ότι το 48,1% των ερωτηθέντων λένε “ναι” στη χρεοκοπία, έναντι του 38% που λένε “όχι”.

Το 61,5% ζητούν εκλογές τώρα. Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται με μεγάλη διαφορά με ποσοστό 21,4%, έχει χάσει όμως 3,2 μονάδες από την προηγούμενη έρευνα της ίδιας εταιρείας που της έδινε 24,6%.

Το ΠΑΣΟΚ συντρίβεται και είναι στη συγκεκριμένη έρευνα τέταρτο κόμμα με 8,7% έναντι 14,8% που είχε στην προηγούμενη. Δεύτερο κόμμα είναι πλέον η Δημοκρατική Αριστερά με ποσοστό 13,7% έναντι 6,2% που είχε στην προηγούμενη έρευνα.

Ads

Τρίτο κόμμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με 8,8% έναντι 5,9% που είχε στην προηγούμενη έρευνα. Μετά το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται το ΚΚΕ με 7,1% έναντι 8,5% που είχε στην προηγούμενη δημοσκόπηση και ακολουθούν οι Οικολόγοι με 4,2%, ο ΛΑΟΣ με 3,9% (έχει πέσει σχεδόν 2%), η ΔΗΣΥ με 2,9%, η Χρυσή Αυγή με 2,8% και το Άρμα Πολιτών με το 1,2%. 3,7% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν άλλο κόμμα ενώ το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου βρίσκεται στο 20%.