Την παρέμβαση του υπουργού Εσωτερικών και του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, προκειμένου να προστατευθεί το πλαίσιο στο οποίο θα διεξαχθούν οι αυτοδιοικητικές εκλογές, ζητά ο Γιάννης Σγουρός.

Ads

Aφορμή, όπως σημειώνει, τα «δημοσκοπικά παιχνίδια» που έχουν αρχίσει να γίνονται «ιδιαίτερα εμφανή με στόχο την χειραγώγηση της κοινής γνώμης». Η παρέμβαση του κ. Σγουρού, γίνεται εξαιτίας της παρουσίασης το περασμένο Σάββατο, από την εφημερίδα «Παραπολιτικά», δημοσκόπησης της Innovation Metrisis για την Περιφέρεια Αττικής, με τίτλο «ξεκάθαρο φαβορί ο Πατούλης».

Ο κ. Σγουρός χαρακτηρίζει τα ευρήματα «ανάξια σχολιασμού», σημειώνοντας ότι δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και με την εταιρεία που διενήργησε την δημοσκόπηση έξι μέρες μετά την νομική υπόσταση της, δεν είναι μέλος του Συλλόγου Εταιρειών Δημοσκοπήσεων και Έρευνας Αγοράς (ΣΕΔΕΑ), δεν υπάγεται στο κανονιστικό πλαίσιο, των αναγνωρισμένων εταιριών και ως εκ τούτου, δεν υπόκεινται στη διαδικασία των αιφνιδιαστικών ελέγχων, δεν υποχρεούται να εμφανίσει τις βάσεις δεδομένων, ούτε καν τη μεθοδολογία την οποία χρησιμοποιεί, όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σε δηλώσεις του ο Γιάννης Σγουρός τόνισε ότι «όσοι επιχειρούν να ποδηγετήσουν την κοινή γνώμη και να παραπλανήσουν τους πολίτες, θα μας βρουν απέναντί τους. Θα απευθυνθούμε σε κάθε αρμόδιο φορέα, προκειμένου να αποκαλύψουμε την μεθόδευση και να αναδείξουμε το παρασκήνιο. Μετά τον υπουργό και το ΕΣΡ, σειρά θα έχει ο εισαγγελέας».

Ads