Βασιζόμενος σε ένα ορθογραφικό λάθος ο δημοσιογράφος της Wall Street Journal, Marcus Walker, υποστηρίζει ότι το έγγραφο με τον αποκαλυπτικό διάλογο Τόμσεν – Βελκουλέσκου που δημοσιεύτηκε στο Wikileaks, προέρχεται από ελληνική υπηρεσία. 

Ads

Στο έγγραφο το όνομα της Ντέλιας Βελκουλέσκου είναι γραμμένο «Velkouleskou» κι όχι «Velculescu», γεγονός που κατά τον αρθρογράφο σημαίνει πως το εν λόγω έγγραφο γράφτηκε από Έλληνες.

Σε άλλο tweet του ο Walker σχολιάζει ότι η διαρροή του εγγράφου δείχνει πως: Πρώτον η Άνγκελα Μέρκελ θα συνεχίσει να μην συζητά για το ελληνικό χρέος, δεύτερον ο Τσίπρας είναι ακόμη συγκεντρωμένος σε μία βραχυπρόθεσμη αποφυγή πόνου και τρίτον πως δεν προβλέπεται συμφωνία σύντομα.

Ακόμη χαρακτηρίζει την διαρροή ως μία «αξιοπερίεργη ελληνική προσπάθεια να μετατρέψει σε αποδιοπομπαίο τράγο τον μοναδικό της φίλο στις συζητήσεις για το χρέος». Σε άλλο tweet αναφέρει πως το ότι ο Τσίπρας βάζει στο στόχαστρο το ΔΝΤ δείχνει πως δεν βλέπει πλέον την απομείωση του χρέους ως το βραβείο. «Μόνο να ελαφρύνει τα φορολογικά μέτρα και να ολοκληρώσει την αξιολόγηση» είναι αυτό που θέλει ο Έλληνας πρωθυπουργός, σύμφωνα με τον αρθρογράφο.

Διαψεύδει το Wikileaks

Tους ισχυρισμούς του δημοσιογράφου ωστόσο, κατέρριψε άμεσα η ιστοσελίδα Wikileaks, υποστηρίζοντας με σχετικό tweet ότι το κείμενο που δημοσίευσαν δεν προέρχεται από ελληνική υπηρεσία όπως εκείνος υποστηρίζει και η απομαγνητοφώνησε έγινε από τους ίδιους. «Αυτό θα ήταν ωραίο, αλλά η απομαγνητοφώνηση και η ορθογραφία (που προέρχεται από τον ελληνικό τύπο) είναι δική μας» αναφέρει χαρακτηριστικά το tweet του Wikileaks.