Το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών έθεσε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του πρωθυπουργού στο πλαίσιο της ΔΕΘ, η δημοσιογράφος του Alpha Ευαγγελία Τσικρικά, κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα ότι είναι εκείνος ο υπεύθυνος για το γεγονός ότι χάνει τη δουλειά της.

Ads

«Σας κοιτώ στα μάτια για να σας πω ότι προσωπικά εσείς και η κυβέρνησή σας με απολύετε από τη δουλειά μου», είπε η κ. Τσικρικά, ξεκινώντας την ερώτηση της και δηλώντας ότι εργάζεται στον συγκεκριμένο τηλεοπτικό σταθμό επί 21 έτη.

«Ήξερα ότι τις απολύσεις τις κάνουν οι εργοδότες, όχι οι κυβερνήσεις. Χάνω τη δουλειά μου και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί», συνέχισε η δημοσιογράφος, ρωτώντας τον πρωθυπουργό «γιατί τιμωρεί τους εργαζόμενους».

«Οι θέσεις εργασίας είναι ό,τι πιο πολύτιμο. Αλλά δεν αφορά μόνο μια μερίδα εργαζομένων, αφορά το 1,5 εκατ. σχεδόν ανέργους που έχουμε παραλάβει. Το λέω με ειλικρίνεια. Δεν κλείνει τους σταθμούς σας- αν κλείσουν- ο αριθμός των αδειών, είναι το γεγονός ότι οι ιδιοκτήτες σας δεν μπήκαν στον διαγωνισμό. Όσοι θελήσανε μπήκανε στο διαγωνισμό και έκαναν προσφορές», απάντησε για τις τηλεοπτικές άδειες ο κ. Τσίπρας

Ads

Στη συνέχεια, επέκρινε τα κανάλια ότι δεν έχουν αντιδράσει σε άλλες απολύσεις και συγκεκριμένα για την ΕΡΤ. «Ενδιαφερόμαστε για τις θέσεις εργασίας σας όπως ενδιαφερόμασταν και για τις 2.000 από τις 4.000 που υπήρχαν στο χώρο των ΜΜΕ το 2008. Για αυτούς τους 2.000 εργαζόμενους δεν έκλαψε κανείς, δεν είχαν μάνα αυτοί. Τώρα κάποιοι χύνουν κροκοδείλια δάκρυα. Για τους εργαζόμενους της ΕΡΤ δεν έκλαψε κανείς. Τα 8 μέσα πανελλαδικής εμβέλειας δεν είδα να κάνουν καμία μεγάλη κινητοποίηση όπως σωστά κάνουν τώρα οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ», είπε.

Ακόμη, ο πρωθυπουργός απάντησε ότι η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι είναι δυνατό για να μην χάσει ούτε ένας εργαζόμενος τη δουλειά του και έκανε συγκεκριμένη αναφορά στο Mega. «Δεν κλείνει εξαιτίας του διαγωνισμού, αλλά για το γεγονός ότι οι μέτοχοι δεν φρόντισαν για τη διάσωση του καναλιού», είπε.

«Το δημόσιο έχει χάσει τεράστιο ποσό γιατί οι κυβερνήσεις για να στηρίζουν και να στηρίζονται από τα ΜΜΕ δεν προχωρούσαν σε κάτι που είναι αυτονόητο και αποτελούσε μνημονιακή υποχρέωση», πρόσθεσε. 

Ο κ. Τσίπρας κατέληξε ότι οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να κρατούνται όμηροι από κάποιους που θέλουν να εκπέμπουν χωρίς να πληρώνουν.

«Δεν νιώθω όμηρος», του απάντησε τότε η Ευαγγελία Τσικρικά, με τον πρωθυπουργό να της απαντά «Το τσάμπα πέθανε. Κάποιοι είχαν μάθει να δανειοδοτούνται με θαλασσοδάνεια και να πληρώνουν με αέρα. Ο αέρας τελείωσε. Άλλοι είχαν μιλήσει για νταβατζηλίκι. Το αεριλίκι και το νταβατζηλίκι τελείωσε στη χώρα».

Απαντώντας σε άλλη παρόμοια ερώτηση δημοσιογράφου του Star, o Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε επίσης ότι «ο διαγωνισμός έγινε με τον πιο αδιάβλητο τρόπο. Είχε τα καλά του, είχε και τα προβλήματά του, αλλά ήταν αδιάβλητος, δεν υπάρχει αμφιβολία, δεν δώσαμε άδεια στους φίλους μας. Κινηθήκαμε προς όφελος του δημόσιου συμφέροντος».