Την εξαπάτηση του διοικητικού υπευθύνου του Νοσοκομείου Σαντορίνης επιχείρησε δημοσιογράφος κυριακάτικης εφημερίδας προκειμένου να υφαρπάξει δημόσια έγγραφα, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Αυγής». 

Ads

Σύμφωνα με την εφημερίδα, στις 11 Αυγούστου, υπάλληλος της Ανώνυμης Εταιρείας Μονάδων Υγείας (ΑΕΜΥ Α.Ε.) που ασκεί διοικητικά καθήκοντα στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας, δέχθηκε κλήση στο τηλεφωνικό κέντρο του ιδρύματος.

Ο άνδρας με τον οποίο συνομίλησε του συστήθηκε ως κ. Παναγιωτόπουλος και ισχυρίστηκε ότι είναι συνεργάτης του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη και, επικαλούμενος αυτήν την ιδιότητα, ζήτησε να συνομιλήσει με τον διοικητικό διευθυντή του νοσοκομείου, όπως και έγινε.

Στη συνομιλία που είχε με τον διοικητικό διευθυντή, κατά την οποία επανέλαβε την ιδιότητά του ως συνεργάτης του Παύλου Πολάκη, ζήτησε να του σταλούν με fax στον ίδιο αριθμό τηλεφώνου από τον οποίο είχε καλέσει στοιχεία για τις εκκρεμότητες σχετικά με τη λειτουργία του νοσοκομείου.

Ads

Ο διοικητικός διευθυντής ενημέρωσε για τη συνομιλία αυτή τον πρόεδρο του Δ.Σ. της ΑΕΜΥ Α.Ε., που με τη σειρά του ενημέρωσε τον πραγματικό συνεργάτη του αναπληρωτή υπουργού. Ο τελευταίος κάλεσε στον αριθμό αυτό, στον οποίο απάντησε ο ίδιος άνδρας, συστηνόμενος και πάλι ως κ. Παναγιωτόπουλος, επαναλαμβάνοντας για άλλη μια φορά τόσο ότι είναι συνεργάτης του κ. Πολάκη όσο και ότι επιθυμεί την αποστολή των στοιχείων για τις εκκρεμότητες σχετικά με τη λειτουργία του νοσοκομείου Σαντορίνης.

Οι υπηρεσίες του υπουργείου επιβεβαιώνουν ότι δεν υφίσταται συνεργάτης στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Υγείας με το επώνυμο «Παναγιωτόπουλος». Επίσης ο αριθμός του εν λόγω δεν αντιστοιχεί σε αριθμό του υπουργείου, είναι καταχωρημένος ως απόρρητος στις πληροφορίες καταλόγου ενώ ουδείς συνεργάτης από το γραφείο του αναπληρωτή υπουργού ή του υπουργού Υγείας είχε αιτηθεί την αποστολή των οικονομικών στοιχείων του νοσοκομείου μέσω τηλεφωνήματος. 

Το υπουργείο έκανε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για αντιποίηση αρχής και παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου και η υπόθεση ερευνάται. 

Η «Αυγή» επικαλούμενη ασφαλείς πληροφορίες, σημειώνει ότι ο συστηθείς ως κ. Παναγιωτόπουλος είναι δημοσιογράφος μεγάλης εφημερίδας που κι άλλες φορές έχει παγιδεύσει μέσω τηλεφώνου πρόσωπα και υπηρεσίες.