Μια «αποκάλυψη-βόμβα» υποστηρίζει πως φέρνει στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα «Δημοκρατία». Πλούσιο σε συνωμοσιολογικό υλικό, το σχετικό δημοσίευμα αναφέρει πως η Γιάννα Αγγελοπούλου φέρεται να εμπλέκεται σε υπόθεση χρηματοδότησης αμερικανικής εταιρείας πολιτικής επικοινωνίας, η οποία, κατά την εφημερίδα, είχε αναλάβει την καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές. Για «αισχρά ψεύδη» κάνουν λόγο στο ΣΥΝ και παραπέμπουν σε επιστολή την οποία θα αποστείλουν προσεχώς στην εφημερίδα.
 

Ads

Όπως γράφει η «Δημοκρατία», η κ. Αγγελοπούλου «βάφτηκε κόκκινη προκειμένου να πάρει την προσωπική της εκδίκηση απέναντι στο πολιτικό σύστημα, που δεν της έδωσε τίτλους κι αξιώματα».
 
Το δημοσίευμα, που επικαλείται άρθρο της «Καθημερινής», αναφέρει ότι ειδική ομάδα της εταιρείας συμβούλων Teneo, πρόεδρος της οποίας αναγράφεται ο στενότερος σύμβουλος του Μπιλ Κλίντον, ο 40χρονος σήμερα Ντάγκλας Μπαντ, προ των εκλογών της 17ης Ιουνίου, ήρθε στην Ελλάδα και προσέφερε τις υπηρεσίες της σε «αντισυστημικό κόμμα που θέλει να μετακινηθεί προς το κέντρο του πολιτικού φάσματος αλλά να το κάνει με τρόπο για να μην τρομάξει την πελατεία του».
 
Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Ντάγκλας είναι έως και σήμερα ο ιθύνων νους του οργανισμού Clinton Global Initiative, «που ασχολείται με τις πολιτικές εξελίξεις διεθνώς και την ανάδειξη νέων, κατά τόπους φιλικών προς την υπερδύναμη ηγεσιών».
 
Το δημοσίευμα συνδέει και την κ. Αγγελοπούλου, σημειώνοντας ότι «έφερε την εταιρεία στην Αθήνα», ενώ επικαλείται και το γεγονός ότι ο γιος της, Παναγιώτης, έχει θεαθεί να πανηγυρίζει για την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.