«Μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης απαιτείται ένα εθνικό προοδευτικό σχέδιο για τη μεταμνημονιακή Ελλάδα και ένας σοβαρός διάλογος για αυτό. Ο ΣΥΡΙΖΑ, βαδίζοντας προς τις εκλογές του 2019 με συμπαγή την κοινοβουλευτική πλειοψηφία που στηρίζει την κυβέρνηση, καλείται να πάρει τις απαιτούμενες πρωτοβουλίες» αναφέρει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ειδήσεις», ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου.

Ads

Ο κ. Παπαδημούλης προσθέτει, ότι η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ που επιδιώκει συνεργασία παντού με Πράσινους και Σοσιαλδημοκράτες για την προώθηση κοινών στόχων, στην Ευρώπη αποφέρει ήδη σημαντικούς καρπούς, αλλά στην Ελλάδα όχι ακόμα και εκτιμά πως, «ο βασικός λόγος είναι ότι η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ επιμένει σε μια απόλυτα αντί-ΣΥΡΙΖΑ γραμμή, σε πλήρη αναντιστοιχία με τους Ευρωσοσιαλιστές».

«Στο Eurogroup έγινε ένα σημαντικό θετικό βήμα, με αμοιβαίες και όχι μονομερείς υποχωρήσεις, που ακυρώνει τα σενάρια οικονομικής αποσταθεροποίησης και πολιτικής οπισθοδρόμησης Τώρα προέχει ο “οδικός χάρτης” και η κυβερνητική και διοικητική αποτελεσματικότητα για την οριστική έξοδο από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018», υπογραμμίζει ο κ. Παπαδημούλης.