Την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου ξεκινά η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας. Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης κατηγορείται για τέσσερις υποθέσεις βιασμών ανηλίκων ή νεαρών ανδρών.

Ads

Ενόψει της δίκης λοιπόν, ο Λιγνάδης αναμένεται να μεταφερθεί σε λίγες ημέρες στις φυλακές Κορυδαλλού από τις φυλακές Τριπόλεως όπου είναι προσωρινά κρατούμενος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ANT1, έχει ήδη ετοιμαστεί ένα σχέδιο μεταγωγής, αλλά και ένα σχέδιο προστασίας του στον Κορυδαλλό, τα οποία περιλαμβάνουν φύλαξη και καθ’ οδόν από τις φυλακές Κορυδαλλού αλλά και καθ’ όλη τη διάρκεια που θα μείνει στην Αθήνα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες το κελί του Δημήτρη Λιγνάδη θα είναι στην Α’ πτέρυγα, καθώς η παρουσία του εκεί κρίνεται πιο ασφαλής για όσο διάστημα διαρκεί η δίκη.

Ads

Στην εκπομπή «Το Πρωινό» μίλησε και ο δικηγόρος, Ιωάννης Βλάχος, που εκπροσωπεί δύο από τους άνδρες που έχουν καταγγείλει τον Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος είπε ότι οι πελάτες του θα παραστούν στη δίκη και ότι από πλευράς τους δεν θα ζητηθεί αναβολή της διαδικασίας.