Να μην χρησιμοποιείται το ντοκιμαντέρ τους για πολιτικές αντιπαραθέσεις ζήτησαν οι δημιουργοί του “Νήματος”, Αλέξανδρος Παπανικολάου και Έμιλυ Γιαννούκου. Σημειώνεται ότι από το βράδυ της Δευτέρας, η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Καννέλη επιτέθηκε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας τον «γιατί γέλασε» με το χαστούκι του Κασιδιάρη προς την ίδια σε πρωινή εκπομπή. 

Ads

Σήμερα, οι δημιουργοί του ντοκιμαντέρ “Στο Νήμα”, δήλωσαν ότι «αμέσως μετά την προβολή στο 16ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, διαπιστώσαμε  σειρά παρερμηνειών. Και μάλιστα από ανθρώπους που δεν έχουν δει την ταινία. Ως δημιουργοί, αισθανόμαστε την ανάγκη να μιλήσουμε αυτή τη φορά όχι για το έργο μας, αλλά για όσα διαπιστώνουμε. Η αλήθεια έχει τη δική της δυναμική. Όσο κι αν προσπαθεί κάποιος να την πετσοκόψει ή να την παρερμηνεύσει. Με αυτή την έννοια αν η Κα Κανέλλη επιθυμεί να επιτεθεί στον Αλέξη Τσίπρα, ας βρει άλλους τρόπους να το κάνει. Όχι με το έργο μας. Διότι αυτό που έχει καταγραφεί στο ντοκιμαντέρ ουδεμία σχέση έχει με τους ισχυρισμούς της. Το αντίθετο μάλιστα. Η αλήθεια που αφορά το συγκεκριμένο περιστατικό, έχει κατατεθεί δημοσία στο κοινό του του 16ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Προσεχώς και στις οθόνες μας…»

Συγκεκριμένα, η Λιάνα Καννέλη αποκάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα «τσογλάν boy» το βράδυ της Δευτέρας μιλώντας στο Mega. «Τον δείχνει στο ντοκιμαντέρ να γελάει τάχα μου δήθεν από αμηχανία. Σε ολόκληρο ντοκιμαντέρ 75 λεπτά, πήρε το χαστούκι και γελάει. Και λέει ότι και εγώ επιτέθηκα πρώτη. Έτσι γράψανε. Ψάχνω ένα αντίγραφο και δεν το έχω βρει», είπε η βουλευτής και πρόσθεε ότι «εντάξει ας αφήσουν τον Κασιδιάρη να κάνει τον γελωτοποιό του Τσίπρα. Και παίρνει και τη βουλευτίνα του τηλέφωνο και της λέει μανάρι μου δεν σε υπερασπίστηκε ο Παυλόπουλος». «Αυτή είναι συμπεριφορά τσογλανιού. Όταν για το εγώ του γελά απέναντι σε φασιστική πρακτική, είναι τσογλάνι. Φέρω την πολιτική ευθύνη, να χαρακτηρίσω τσογλάνικη τη συμπεριφορά Τσίπρα στο ντοκιμαντέρ, όταν εγώ σηκώθηκα να υπερασπίσω τη συνάδελφο Δούρου. Η Αριστερά δεν είναι το τυφλό εγώ του Αλέξη Τσίπρα» συνέχισε.

Έντονα απάντησε μέσω twitter στην Λ. Καννέλη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, που μίλησε για «πολιτική χυδαιότητα ανάξια πολιτικού σχολιασμού», και σχόλια που καταδεικνύουν «μία κατρακύλα». Προσέθεσε πως τέτοιες δηλώσεις δεν ταιριάζουν «στο ήθος και την παράδοση του ΚΚΕ», αλλά και γενικότερα στο «πολιτικό ήθος που πρέπει να χαρακτηρίζει την πολιτική αντιπαράθεση». Παράλληλα, χτυπώντας την Λ.Καννέλη, ο Δ. Παπαδημούλης εξέφρασε την ελπίδα πως ορισμένα «παλιά στελέχη του ΚΚΕ, που ήταν εξαρχής ΚΚΕ», να εξηγήσουν το ζήτημα του πολιτικού ήθους «σε αυτούς που μπήκαν αργότερα».

Ads