Την εικόνα που επικρατεί στην περιοχή των Σερρών όπου υπήρξε έκρηξη κρουσμάτων κοροναϊού μετάφερε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο δήμαρχος της πόλης,  Αλέξανδρος Χρυσάφης, αποδίδοντας εν μέρει την έξαρση αυτή, στις συγκεντρώσεις ατόμων οι οποίοι έρχονταν για να διασκεδάσουν από περιοχές με lockdown.

Ads

Μιλώντας στο Open TV είπε χαρακτηριστικά: «Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε μπροστά σε μία εξάπλωση. Μέσα σε μία εβδομάδα είχαμε έκρηξη κρουσμάτων. Πριν από 10 ημέρες ήμασταν στην πράσινη κατηγορία».

Αναφορικά με τους λόγους που οδήγησαν την περιοχή των Σερρών ένα βήμα πριν το lockdown σημείωσε: «Εμείς επειδή ανήκαμε στις πράσινες περιοχές τα μαγαζιά έκλειναν στο κανονικό τους ωράριο, τη στιγμή που σε διπλανές περιοχές υπήρχαν περιορισμοί. Ετσι ήρθαν από άλλες περιοχές σε εμάς για να διασκεδάσουν. Αν δεν υπάρχουν απαγορεύσεις μετακινήσεων ανάμεσα σε περιοχές που ανήκουν σε διαφορετικές κατηγορίες του υγειονομικού χάρτη θα έχουμε τέτοια ζητήματα».

Ο κ. Χρυσάφης επανέλαβε ότι η διασπορά είναι κυρίως στις νεαρές ηλικίες. «28-29 έτη είναι ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων μας» ανέφερε χαρακτηριστικά.