Επιστολή προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα απευθύνει ο δήμαρχος της Κω, Γιώργος Κυρίτσης. Ζητά να μην δημιουργηθεί hot spot για τους πρόσφυγες στο νησί και να αποχωρήσουν τα ΜΑΤ.

Ads

Σημειώνεται ότι χθες ομάδα κατοίκων, περίπου 100 άτομα προσπάθησε να εμποδίσει τις εργασίας δημιουργίας του hot spot μπλοκάροντας το δρόμο με βράχους και ανάβοντας φωτιές. Υπήρξαν και επεισόδια με τους άντρες της αστυνομίας που έκαναν χρήση χημικών. Αντίστοιχα επεισόδια έγιναν και πριν από δυο ημέρες. 

Διαβάστε επίσης:

Ο δήμαρχος Κω, στην επιστολή του προς τον Αλέξη Τσίπρα, απευθύνει έκκληση προς τον πρωθυπουργό να δώσει εντολή να αποσυρθούν οι δυνάμεις των ΜΑΤ από το νησί, ώστε να μην υπάρξει ένταση και κλιμάκωση των επεισοδίων.

Ζητεί ταυτόχρονα να ανακληθεί η απόφαση για τη δημιουργία hot spot στο νησί και η κυβέρνηση να δεχθεί να συζητήσει την πρόταση που έχει καταθέσει ο δήμος της Κω για να δημιουργηθεί μόνον χώρος καταγραφής παράνομων μεταναστών και προσφύγων και οι καταγραφέντες να αναχωρούν εντός 24ώρου.

«Είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να θρηνήσουμε θύματα και να οδηγηθούμε σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις» λέει μεταξύ άλλων ο Γιώργος Κυρίτσης.