Την απροκάλυπτη επίθεση κατά τη διευθύντριας του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Μοιρών από το Δήμαρχο Φαιστού, Γρηγόρη Νικολιδάκη καταγγέλλει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Μεσαράς «Φαιστός».

Ads

Αναλυτικά η ανακοίνωση που δημοσιεύει το aftodioikisi.gr 

«Με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας, καταγγέλλουμε την αυθαίρετη και απρεπή συμπεριφορά του Δημάρχου Φαιστού προς τη Διευθύντρια του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Μοιρών, θεσμός που εκπροσωπεί την Πρωτοβάθμια Ειδική Αγωγή στο Δήμο, την Παρασκευή 10-03-2023.

Την τελευταία οκταετία σε συνεργασία με την εκάστοτε Δημοτική Αρχή γίνεται προσπάθεια να ιδρυθούν Μονάδες Ειδικής Αγωγής με τις σύγχρονες προδιαγραφές που απαιτούνται. Μάλιστα, στη συνάντηση που είχε το Δ.Σ. του Συλλόγου μας με τον Δήμαρχο Φαιστού στις 26-8-2022, μας είχε διαβεβαιώσει ότι για το νέο συγκρότημα Ειδικών σχολείων, έχει έρθει η χρηματοδότηση και θα δημοπρατηθεί άμεσα.

Ads

Στην πρόσφατη συνάντηση ενημέρωσης των γονέων και εκπαιδευτικών του ΕΕΕΕΚ και Ειδικού Δημοτικού και Νηπιαγωγείου, διαπιστώθηκε και σχολιάστηκε από τη Διευθύντρια του Ειδικού Δημοτικού ότι ενώ από το καλοκαίρι που μας ανακοίνωσαν την έγκριση της κατασκευής των σχολείων με το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», ωστόσο μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία πρόοδος… Στην παρατήρηση αυτή, ο Δήμαρχος θυμωμένος ανακοίνωσε στους παρευρισκόμενους ότι από τώρα και στο εξής θα ενημερώνει μόνο τους γονείς, χωρίς την παρουσία της Διευθύντριας του Ειδικού Δημοτικού σχολείου Μοιρών, γιατί δεν μπορεί να συνδιαλέγεται με αγνώμονες που εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα…

Θεωρούμε επιεικώς απαράδεκτη την παραπάνω συμπεριφορά προς το μέλος του Συλλόγου μας και ζητάμε από το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο να υπάρξει ενημέρωση για την πορεία υλοποίησης του εν λόγω έργου», καταλήγει η ανακοίνωση.