Αδικημένος από τα media, παρών στην ενεργό πολιτική και ανοιχτός στην… κρίση της ιστορίας δηλώνει ο Αντώνης Σαμαράς με συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα La Razon – μια συνέντευξη που, πέραν των άλλων, στέλνει μηνύματα και στο θυελλώδες εσωκομματικό πεδίο της Νέας Δημοκρατίας.

Ads

«Εξακολουθώ να είμαι ενεργός στις πολιτικές υποθέσεις της χώρας μου» δηλώνει στην συνέντευξη, ενώ στο ερώτημα εάν πιστεύει πως η ιστορία και τα ΜΜΕ υπήρξαν δίκαια μαζί του απαντά με νόημα:

«Όχι, τα Μέσα δεν υπήρξαν «δίκαια» μαζί μας. Και τώρα το παραδέχονται σιγά-σιγά. Όσον αφορά στην ίδια την Ιστορία, είναι πολύ νωρίς να πει κανείς. Άλλωστε, η Ιστορία κρίνει κάποιον αφού αυτός έχει φύγει. Κι εγώ είμαι ακόμα εδώ..» σημειώνει ο κ. Σαμαράς, δίνοντας ουσιαστικά λαβή για περαιτέρω σχόλια περί των μελλοντικών του βλέψεων. 

Το «παρών» του Αντώνη Σαμαρά έρχεται την ώρα που κορυφώνεται ο προεκλογικός εμφύλιος των 4 υποψηφίων αρχηγών στη Νέα Δημοκρατία και εν μέσω σεναρίων που φέρουν τον πρώην πρωθυπουργό να έχει ανοίξει γέφυρες με την πλευρά του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Ads

Στην ίδια συνέντευξη ο Αντώνης Σαμαράς υπεραμύνεται της πολιτικής που ακολούθησε η κυβέρνησή του και επιτίθεται σκληρά στον Αλέξη Τσίπρα κατηγορώντας τον για «λαϊκισμό».

«Πιστεύω ότι ο Τσίπρας κατέστρεψε τις θετικές προοπτικές για την Ελλάδα, που η κυβέρνησή μας είχε δημιουργήσει τα προηγούμενα 2,5 χρόνια… Στις μέρες της δικής μας διακυβέρνησης, η Ελλάδα ανάρρωνε και συνερχόταν από τη χειρότερη κρίση που πέρασε εδώ και δεκαετίες. Και ο κ. Τσίπρας μας έβαλε πάλι στην «εντατική» μετά από λίγους μήνες ανόητων και ανεύθυνων πολιτικών», λέει, προσθέτοντας: 

«Ασφαλώς και είμαι εξαιρετικά απογοητευμένος μαζί του, για τον λαϊκισμό που επέδειξε, για τις εξωφρενικές υποσχέσεις που έδωσε προκειμένου να αναδειχθεί στην εξουσία και για τα ψέματα που λέει για να παραμείνει στην εξουσία. Αλλά είμαστε δημοκρατική χώρα. Και αντιμετωπίζουμε τους αντιπάλους μας με δημοκρατικό τρόπο».