«Ή με αυτούς που είναι ικανοί για όλα, αρκεί να έχουν μια θέση εξουσίας ακόμη και εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος, των θεσμών και της Δημοκρατίας ή με αυτούς που είναι ικανοί να τα θυσιάσουν όλα, για να εξασφαλίσουν στην πατρίδα μας κοινωνική ειρήνη, ευημερία και σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Ads

Αυτό είναι το δίλημμα που θέτει το ΠΑΣΟΚ προς τους ψηφοφόρους για τις επερχόμενες εκλογές με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη να αναφέρουν για την παράταξή τους ότι ήταν πάντα στην όχθη των δεύτερων, κρατώντας τη χώρα στη ζώνη του ευρώ και μη βάζοντας στη ζυγαριά του μικροκομματικού οφέλους, το εθνικό συμφέρον.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές , επι πέντε μήνες «παρακολουθούμε να ενορχηστρώνεται από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ΚΑΙ το δεύτερο σκάνδαλο, αυτό της συγκάλυψης».

«Με την Εξεταστική Επιτροπή -παρωδία, την αλά καρτ εργαλειοποίηση του “Απορρήτου” και τη συνεχιζόμενη επιχείρηση αντισυνταγματικής φίμωσης των Ανεξάρτητων Αρχών, για να πάμε σε εκλογές με τον λαό στο σκοτάδι» συμπληρώνουν οι ίδιες πηγές και προσθέτουν ότι πλέον «τεκμηριώθηκε η εικόνα της θεσμικής παρακμής».

Ads

Κατά τους ίδιους κύκλους, σε όποια άλλη χώρα αν είχε συντελεστεί αυτή η διολίσθηση στον αυταρχισμό, η κυβέρνηση θα είχε ραγδαία φθορά ή θα είχε πέσει και καλούν την αξιωματική αντιπολίτευση να προβληματιστεί γιατί αυτό  δεν συμβαίνει εδώ. Όπως λένε, δεν  συμβαίνει γιατί «κακοποίησαν ως κυβερνώντες τους θεσμούς και με το δημοψήφισμα των 5 εργάσιμων ημερών, όσα αποκαλύπτονται για τις τηλεοπτικές άδειες και τον έλεγχο των αρμών της εξουσίας». 

«Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ τους ενώνει ένα πράγμα: η περιφρόνηση των θεσμών και η φίμωση των ανεξάρτητων αρχών» τονίζουν οι ίδιες πηγές.

Αναφέρουν επίσης ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης έφερε στη Δικαιοσύνη και στις Ανεξάρτητες Αρχές τις αυθαιρεσίες «της παρέας του Μαξίμου σε βάρος των δημοκρατικών θεσμών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» και συμπληρώνουν ότι «όσα σήμερα αποκαλύπτονται «γεννήθηκαν» από την αταλάντευτη θεσμική στάση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής».

Καταλογίζουν στον πρωθυπουργό και τα κυβερνητικά στελέχη ότι  προσπάθησαν να πείσουν πως όλα ήταν νόμιμα αλλά και λάθος ενώ καλούσαν τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να πάει να ενημερωθεί στο αφτί και παράνομα, «μολονότι κατόπιν διαρρήγνυαν τα ιμάτια τους ότι δεν ήξεραν τίποτα ενώ σημειωτέον είχαν καταστρέψει και τον φάκελο».

Οι ίδιες πηγές κατηγορούν τον Γιώργο Γεραπετρίτη ότι  «παραθέτει το αμαρτωλό θεσμικά παρελθόν του ΣΥΡΙΖΑ ως συγχωροχάρτι για τη θεσμική διολίσθηση στην οποία η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη οδηγεί τη χώρα».

«Απέναντι σε αυτή τη συζήτηση ενόχων, το ΠΑΣΟΚ θα δώσει την διέξοδο από το σπιράλ τοξικότητας, που εγκλωβίζει τις πιο δημιουργικές δυνάμεις της χώρας και τις οδηγεί σε έναν συμβιβασμό με ένα μέλλον χαμηλών προσδοκιών» αναφέρουν οι πηγές του ΠΑΣΟ Κ.

Αναφορικά με την επιστολή του προέδρου της ΑΔΑΕ στους πολιτικούς αρχηγούς, τονίζουν ότι κινείται πλήρως εντός των αρμοδιοτήτων του κατά το άρθρο 8 παρ. 6 του νόμου 5002/2022 και οποιαδήποτε προσπάθεια απαξίωσής του είναι εξαιρετικά άστοχη και θέτει σοβαρότατα ζητήματα λειτουργίας των θεσμών.

Οι πηγές της Χαριλάου Τρικούπη επισημαίνουν ότι «δεν πρέπει να συγχέουμε αυτούς που ασκούν μία αρμοδιότητα εντός του συνταγματικού και νομικού πλαισίου, όπως ο κ Ράμμος, με αυτούς που υπερβαίνουν την αρμοδιότητα, απαντούν σε ιδιώτες και απειλούν με ποινές αυτούς που την ασκούν και δεν επιτρέπεται να κάνουν δολοφονίες χαρακτήρων στο πρόσωπο ενός δικαστή, που επιτελεί το καθήκον του στην ΑΔΑΕ».