Δικογραφία για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο σχηματίστηκε σε βάρος της 35χρονης μητέρας του βρέφους, ηλικίας περίπου ενός έτους, που εντοπίστηκε μόνο του, από πυροσβέστες, στη διάρκεια κατάσβεσης φωτιάς τα ξημερώματα σε διαμέρισμα στην Πλατεία Αττικής.

Ads

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε σε υπνοδωμάτιο του διαμερίσματος, που βρίσκεται στην οδό Αριστομένους, λίγο πριν από τις 2:30. Μόλις μπήκαν στο διαμέρισμα οι πυροσβέστες διαπίστωσαν ότι το βρέφος ήταν μόνο του εκείνη την ώρα. Αμέσως διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Παίδων, όπου και νοσηλεύεται.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τις οποίες επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η θεία του παιδιού, που μένει έναν όροφο πιο κάτω συνόδευσε το μωρό στο νοσοκομείο, ενώ λίγο αργότερα εμφανίστηκε στο Παίδων και η μητέρα του. Όπως είπε η 35χρονη στην αστυνομία, έχει άλλα δύο παιδιά, ενώ την ώρα της φωτιάς απουσίαζε από το διαμέρισμα.

Όπως δήλωσε νωρίτερα στην ΕΡΤ ο διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», Μανώλης Παπασάββας, το βρέφος νοσηλεύεται διασωληνωμένο στη μονάδα εντατικής θεραπείας και δέχεται μηχανική υποστήριξη της αναπνοής.

Ads

Σύμφωνα με τον ίδιο, το κύριο πρόβλημα με την υγεία του είναι ότι εισέπνευσε καπνό, ενώ τα εγκαύματα που φέρει είναι μικρά (πρώτου βαθμού).