Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διαβίβασε στη Βουλή δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος πρώην αλλά και νυν υπουργών. Μεταξύ άλλων υπάρχει δικογραφία της Εισαγγελίας Διαφθοράς για τον Ευριπίδη Στυλιανίδη, ο οποίος ως υφυπουργός Εξωτερικών το 2004, φέρεται να έδωσε 50.000 ευρώ σε ΜΚΟ για την αγιογράφηση του Ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Κομοτηνή, μετά από επιστολή του Μητροπολίτη Δαμασκηνού. Η σχετική αναφορά έγινε από τη Γενική Διεύθυνση της Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (ΥΔΑΣ) του υπουργείου Εξωτερικών.

Ads

Μια ακόμη δικογραφία αφορά τον τέως υφυπουργό Ανάπτυξης Παναγιώτη Μηταράκη. Η δικογραφία σχηματίστηκε μετά από δημοσιεύματα του Τύπου και σχετική ερώτηση στη Βουλή, αναφορικά με την προκαταβολική καταβολή επιχορήγησης για αιολικό σταθμό στην Εύβοια, χωρίς να υπάρχουν τα αναγκαία δικαιολογητικά.

Στη Βουλή διαβιβάστηκε και η δικογραφία που αφορά τη μήνυση του δικηγόρου Κ. Πλεύρη, ο οποίος εγκαλεί τους τέως υπουργούς Ευάγγελο Βενιζέλο και Χαράλαμπο Αθανασίου, για εκβίαση, απάτη, παράβαση καθήκοντος και άλλα αδικήματα, με αφορμή το ότι δεν του κατέβαλε το Λιβυκό Δημόσιο την αμοιβή του 16 εκατ. ευρώ, από την δικαστική μάχη που κέρδισε ως εκπρόσωπος του Λυβικού κράτος με αντίδικο τεχνικές εταιρείες.

Δικογραφία και για τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών για θέματα ευρωπαϊκών υποθέσεων Νίκου Ξυδάκη. Σε βάρος του έχει καταθέσει μήνυση πολίτης μετά από δημοσιεύματα στον Τύπο που ανέφεραν πως στενός συνεργάτης της περιφερειάρχη Ρένας Δούρου (συμβασιούχος του Ελληνικού Φεστιβάλ) διορίστηκε ως μετακλητός υπάλληλος του υπουργείου Πολιτισμού στο γραφείο του Νίκου Ξυδάκη, όταν αυτός ήταν αναπληρωτής  υπουργός Πολιτισμού, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου.

Ads

Τέλος, δικογραφία έχει σχηματιστεί για τον χρυσαυγίτη Γιάννη Σαχινίδη, μετά από μήνυση της βουλευτού του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης, καθώς την εμφάνισε ως αυτουργό της δολοφονίας των Φουντούλη και Καπελώνη.