Ο δικηγόρος της οικογένειας του Βαγγέλη Γιακουμάκη, μιλώντας στον ANT1, δήλωσε πως ο εισαγγελέας άσκησε δίωξη για δολοφονία, δίνοντας άλλη διάσταση στην υπόθεση.

Ads

Ειδικότερα ο Δημήτρης Μπούκας τόνισε πως στην κύρια ανάκριση υπάρχουν οκτώ κατηγορούμενοι, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο για εμπλοκή και περισσότερων ατόμων. Έκανε λόγο μάλιστα για «ουσιώδη μάρτυρα».

Σχετικά με την εμπλοκή του Χρήστου Μαρκογιαννάκη, ο Δημήτρης Μπούκας σημείωσε πως δεν του έχει ασκηθεί δίωξη. «Υπάρχει βούλευμα το οποίο είναι απαλλακτικό και όχι παραπεμπτικό», είπε.

Σημειώνεται πως το Έθνος της Κυριακής ανέφερε πως εκτός από τον τότε διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, στο εδώλιο με πλημμεληματικές κατηγορίες θα καθόταν και ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης. Ωστόσο ο ίδιος διέψευσε κατηγορηματικά το γεγονός. 

Ads

«Υπάρχει βούλευμα το οποίο είναι απαλλακτικό και όχι παραπεμπτικό. Πιστεύω ότι οφείλεται σε σύγχυση δεδομένου ότι είχε εκδοθεί βούλευμα παραπεμπτικό από το συμβούλιο πλημμελειοδικών και στην πορεία εκδόθηκε βούλευμα από το συμβούλιο εφετών το οποίο είναι απαλλακτικό», δήλωσε για τον Χρήστο Μαρκογιαννάκη ο δικηγόρος της οικογένειας Δημήτρης Μπούκας. Διευκρίνισε πάντως ότι «δύο άτομα από την προηγούμενη διοίκηση της Σχολής παραπέμπονται».