Ύστερα από τοαίτημα εξαίρεσης του δικαστηρίου από τον Γ. Λαγό, εφόσον το δικαστήριο δεν το απέρριψε ως προδήλως καταχρηστικό, ορίστηκε νέα σύνθεση στην έδρα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, προκειμένου να δικάσει την αίτηση.

Ads

Ωστόσο, μετά από διάσκεψη, προέκυψε εμπλοκή στην πρόοδο της εξέτασης του αιτήματός του, καθώς η πρόεδρος της νέας σύνθεσης Μαρία Βετούλα- Σιμιτζή που ορίστηκε για να κρίνει την αίτηση, δήλωσε κώλυμα, επειδή ήταν δεύτερη επίκουρη ειδική ανακρίτρια στην κύρια ανάκριση που διενεργήθηκε στο Εφετείο για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Μετά την εξέλιξη αυτή θα πρέπει να κριθεί από άλλη σύνθεση το κώλυμα της προέδρου και αν θα γίνει δεκτό, ώστε η διαδικασία για την εξέταση του αιτήματος να προχωρήσει είτε με άλλον πρόεδρο είτε με την ίδια. Μετά την ανακοίνωση αυτή, γίνεται σαφές ότι το αίτημα του Γιάννη Λαγού θα εξεταστεί, αφού το δικαστήριο που δικάζει τη Χρυσή Αυγή έκρινε παραδεκτή την αίτηση.

Η εισαγγελέας πήρε το λόγο και ζήτησε να απορριφθεί ως αόριστη και απαράδεκτη, καθώς – όπως είπε – ασκήθηκε καταχρηστικά.

Ads

Ενώ είχε αποχωρήσει η νέα σύνθεση, ο Γιάννης Λαγός ακούστηκε να λέει: «Έτσι μπράβο, έναν τους στέλνουμε στο σπίτια τους».

Προηγήθηκε η ανακοίνωση της απόφασης επί των ελαφρυντικών από την πρόεδρο κ. Λεπενιώτη, η οποία ανέγνωσε τις κρίσεις για τους 57, ανακοινώνοντας ότι δεν αναγνωρίζεται κανένα ελαφρυντικό στην ηγετική ομάδα και πως πρέπει να καταδικασθούν.