Άλλαξε την πρότασή της η εισαγγελέας της Έδρας στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Αδαμαντία Οικονόμου. 

Ads

Αρχικά είχε απορρίψει όλα τα ελαφρυντικά για τους καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής είτε για διεύθυνση, είτε για συμμετοχή και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, εξαιρώντας μόνο τους τρεις πρώην βουλευτές, Δημήτρη Κουκούτση, Στάθη Μπούκουρα και Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο οι οποίοι δεν κατηγορούνται για συμμετοχή σε αξιόποινες πράξεις που αποδίδονται στην εγκληματική οργάνωση και υποβλήθηκε από την υπεράσπισή τους, η αναγνώριση του ελαφρυντικού του άρθρου 187 παρ 6 του παλαιού ΠΚ.

Τελικά όμως μετά τη δευτερολογία η εισαγγελέας ζήτησε την αναγνώριση του ελαφρυντικού που έδωσε στους τρεις πρώην βουλευτές και σε κάθε άλλο κατηγορούμενο, ο οποίος κρίθηκε για ένταξη χωρίς να βαρύνεται με άλλα κακουργηματική πράξη που να συνδέεται με την οργάνωση. 

Διευκρίνισε ότι αυτό δεν αφορά τους επτά πρώην βουλευτές που κρίθηκαν ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και άλλους κατηγορούμενους όπως ο Γιώργος Ρουπακιάς, οι δύο καταδικασθέντες για τη δολοφονία Λουκμάν, οι συνεργοί στη δολοφονία Φύσσα, οι καταδικασθέντες για Αντίπνοια, Συνεργείο, οι κατηγορούμενοι για επίθεση στους αλιεργάτες κλπ. Δηλαδή για όσους βαρύνονται με συγκεκριμένες εγκληματικές πράξεις και δραστηριότητες.

Ads

Την Παρασκευή η απόφαση για τα ελαφρυντικά 

Στο μεταξύ, διεκόπη για σήμερα η συνεδρίαση του δικαστηρίου για τη ναζιστική Χρυσή Αυγή. Η διαδικασία αναμένεται να συνεχιστεί αύριο, με τις δευτερολογίες των συνηγόρων υπεράσπισης για τα ελαφρυντικά των κατηγορούμενων και το δικαστήριο θα αποφασίσει επί αυτών. Η τελική απόφαση για ποινές, πιθανότατα, θα εκδοθεί τη Δευτέρα στις 12 Οκτώβρη.