Στενή φίλη της άτυχης Ελένης Τοπαλούδη κλήθηκε να καταθέσει σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, όπου σημειώθηκε ένταση. «Η Ελένη ήταν το καλύτερο άτομο που είχε γνωρίσει ποτέ, δεν ήταν καχύποπτη, πίστευε ότι κόσμος ήταν καλός όπως εκείνη» ανέφερε στην κατάθεση της η μάρτυρας που σε αρκετά σημεία της διαδικασίας, ήταν συναισθηματικά φορτισμένη.

Ads

Η κοπέλα κατάθεσε πως μόλις λίγες ημέρες πριν τη δολοφονία της η Ελένη της είχε πει πως γνώρισε τον 21 ετών κατηγορούμενο και είχε πει πως της φαίνεται καλός. Τότε η εισαγγελέας σχολίασε: «Η αλήθεια είναι πως όταν τον βλέπεις φαίνεται καλός» με τον κατηγορούμενο σε εκείνο το σημείο να χαμογελά. Αυτή του η κίνηση προκάλεσε την έκρηξη της εισαγγελέως που σε έντονο ύψος του είπε:  «Τολμάτε να γελάτε; Είστε προκλητικός. Ελπίζω να σας κοπεί το γέλιο. Πρώτη φορά μου συμβαίνει αυτό, σας έχουν απαθανατίσει όλα τα κανάλια να γελάτε όταν έρχεστε στο δικαστήριο».

Η νεαρή κοπέλα ήταν αυτή που επικοινώνησε τελευταία μαζί της το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας της. Εστιάζοντας στο μοιραίο βράδυ της 27ης Νοεμβρίου του 2018 η φίλη της φοιτήτριας είπε ότι μιλούσε με την Ελένη για περίπου 1,5 ώρα στο τηλέφωνο. Γύρω στις 12 παρά τέταρτο το βράδυ χτύπησε η πόρτα και τη ρώτησε «ποιος είναι». «Η Ελένη μου απάντησε πως μάλλον ήταν αυτός που τις στέλνει μηνύματα» και πρόσθεσε πως θα έπρεπε να την κλείσει για να πάνε για σουβλάκια. «Στη 1.07 μου έστειλε sms και μου έγραφε να την πάρω σε μια ώρα, το είδα το πρωί» είπε η φίλη της φοιτήτριας που δολοφονήθηκε.

Πρόεδρος: Σας είπε ποιος της έστελνε τα μηνύματα εκείνο το βράδυ;

Ads

Μάρτυρας: Μου είπε πως «είναι το παιδί που σου είχα πει» και ότι, εφόσον ήθελε να φάει, θα πήγαιναν για φαγητό σε μαγαζί που ήταν κοντά στο σπίτι της, στο κέντρο της Ρόδου. Μετά τις 12 κλείσαμε το τηλέφωνο. Έπειτα εγώ κοιμήθηκα. Η Ελένη μου έστειλε ένα μήνυμα που μου έλεγε: «Πάρε με τηλέφωνο σε μια ώρα». Το είδα το πρωί γιατί κοιμήθηκα.

Πρόεδρος: Γνωρίζετε αν είχε κάποια σταθερή σχέση η φίλη σας;

Μάρτυρας: Όχι, δεν είχε

Σχετικά με τα όσα φέρεται να βίωσε η Ελενη Τοπαλουδη έναν χρόνο νωρίτερα -υπάρχει αναφορά για βιασμό-, η μάρτυρας υποστήριξε πως η άτυχη φοιτήτρια μετά από αυτό το γεγονός της είχε εκμυστηρευτεί ότι «κάτι φοβόταν». Ωστόσο, παρά τις επίμονες ερωτήσεις από έδρας, η μάρτυρας δεν απάντησε σε αρκετές από αυτές και δέχτηκε παρατήρηση από την εισαγγελέα.

Μάρτυρας: Έπαθα μεγάλο σοκ και η μνήμη μου δεν είναι καλά. Έχουν διαγραφεί αρκετά πράγματα

Εισαγγελέας: Καταλαβαίνω ότι δεν θέλετε να μιλήσετε. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι φοβάστε…

Μάρτυρας: Δεν φοβάμαι, απλά με έχετε αγχώσει. Δεν είναι ότι δεν θέλω να μιλήσω, σας απαντάω.

Εισαγγελέας: Ήταν χαρούμενη που η φίλη σας είχε γνωρίσει τον Αλέξανδρο;

Μάρτυρας: Ουδέτερη, θα έλεγα, η Ελένη ήθελε να κάνει μια σωστή σχέση.

Εισαγγελέας: Έχετε πει ότι η Ελένη είχε καλή γνώμη για τον Αλέξανδρο.

Μάρτυρας: Της φαινόταν καλός, αυτό μου είχε πει. Ότι έδειχνε καλό παιδί.

Νωρίτερα κατέθεσε εργαζόμενος στη Ρόδο, ο οποίος είχε δει τους δυο κατηγορούμενους και την άτυχη Ελένη στο βανάκι του 21χρονου Ροδίτη, κοντά σε μαγαζί που πουλούσε σουβλάκια, μακριά όμως από την πόλη της Ρόδου.

«Είχαν παρκάρει έξω από το σπίτι μου. Είδα το φορτηγάκι. Ήταν η κοπέλα, ο άλλος κατηγορούμενος και ο Ροδίτης. Ο Αλέξανδρος ήταν στη θέση του οδηγού, η κοπέλα στη θέση του συνοδηγού, ο Μανώλης (ο Ροδίτης κατηγορούμενος) ήταν έξω από το αμάξι. Νομίζω ότι ήταν ευδιάθετοι. Το φορτηγάκι ήταν εκεί για δέκα περίπου λεπτά» ανέφερε ο μάρτυρας, ο οποίος, μεταξύ άλλων, είπε ότι ένας φίλος του που πήγαινε με  τον Ροδίτη κατηγορούμενο στο ίδιο γυμναστήριο του είχε πει «ότι πουλούσε τσαμπουκά στον ίδιο χωρίς λόγο».

Σημειώνεται πως ο Ροδίτης κατηγορούμενος δεν μετέβη στο δικαστήριο και ο συνήγορός του επικαλέστηκε σοβαρό πρόβλημα υγείας, καθώς ακολουθεί «μια ιδιαίτερα βαριά φαρμακευτική αγωγή, με συνταγογράφηση ψυχιάτρου και νευρολόγου της φυλακής». Το δικαστήριο ζήτησε έγγραφη δήλωση από τους αρμοδίους των φυλακών προκειμένου να βεβαιωθούν όσα υποστήριξε η υπεράσπιση του κατηγορουμένου.