Την αποβολή του Δημοσίου και του ΟΤΕ από την πολιτική αγωγή ζήτησαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων οι συνήγοροι υπεράσπισης στην υπόθεση της Siemens.

Ads

Οι συνήγοροι είπαν ότι μέσω της συμφωνίας με το Δημόσιο, το τελευταίο «δήλωσε» ότι παραιτείται από οποιαδήποτε αξίωση. Ετσι, από τη στιγμή που έχει αποζημιωθεί, δεν μπορεί να διεκδικεί μέσω της παράστασης πολιτικής αγωγής εκ νέου αποζημίωση ύψους 69 εκατομμυρίων ευρώ.

Για τον ΟΤΕ, οι συνήγοροι υπεράσπισης υποστήριξαν ότι δεν πρέπει να παραστεί, διότι υπέστη βλάβη ως Νομικό Πρόσωπο. Πρόσθεσαν, πως οι μέτοχοι του Οργανισμού, συνεπώς και το Δημόσιο, δεν έχουν υποστεί βλάβη και δεν δικαιούνται να παρίστανται ως πολιτική αγωγή.

Πάντως, κάποιοι από  τους συνήγορους εκτίμησαν ότι ο ΟΤΕ έχει δικαίωμα παράστασης μόνο για το αδίκημα της δωροδοκίας και όχι για αυτό της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Ads

Ως προς τον κατηγορούμενο Γιουνγκ, ο συνήγορός του δήλωσε ότι τόσο το Δημόσιο όσο και ο ΟΤΕ δεν μπορούν να παρασταθούν στη διαδικασία δεδομένου ότι εκκρεμεί αγωγή σε βάρος τους με την οποία ο κατηγορούμενος τους ζητεί να δηλώσουν ότι δεν έχουν αξιώσεις από εκείνον.

Η δικη θα συνεχιστεί στις 29 Μαρτίου.…