Ακόμη ένα θύμα του ψυετογιατρού Dr. Kontos κατέθεσε σήμερα στο δικαστήριο, όπου είχε απευθυνθεί στον ψευτογιατρό για την ίαση του 16χρονου παιδιού της που έπασχε από καρκίνο στον εγκέφαλο.  Η μητέρα του παιδιού που έφυγε τελικά από την ζωή κατέθεσε ότι την διαβεβαίωνε για «πλήρη ίαση» έναντι υψηλών χρηματικών ποσών και της έλεγε ότι η υποτροπή «είναι πλασματική».

Ads

Ο πατέρας του παιδιού υποστήριξε ότι, αν τελικά είχαν επιλέξει το χειρουργείο,το παιδί θα ζούσε. Η μητέρα κατέθεσε, επιπλέον, ότι «Δεν καταλάβαινα τι γίνεται, ποια η αλήθεια και ποια ψέματα, μου σπατάλησε τη ζωή του παιδιού μου, τη ροκάνισε, εμπιστεύτηκα τη ζωή του παιδιού μου σε έναν δολοφόνο, πως το άφησα; Μπορούσαμε να πάμε στην Ελβετία, αλλά δε πίστεψα ότι θα μπορούσαν να το κάνουν καλά». Επιπλέον, λέει ότι ο ψευδογιατρός ζήτησε 22.000 ευρώ για ενέσεις αρτεμισίνης και σκευάσματα για τον 16χρονο.

Επιπλέον, η γυναίκα τόνισε ότι «Είχα πειστεί ότι υπάρχει ένα όπλο άλλο το οποίο μπορεί να προσφέρει πλήρη ίαση στο παιδί μου. Χαιρόμουν που είχαμε βρει ένα άλλο όπλο», ενώ κατέθεσε ότι όταν οι γιατροί της είπαν ότι πρέπει να γίνει έλεγχος λόγω υποτροπής, ο ψευτογιατρός της απάντησε ότι «δεν υπάρχει υποτροπή. Αυτά είναι πλασματικά», ενώ παράλληλα της ζήτησε να ξεκινήσουν θεραπεία γιατί «θα σας δώσουν παιδί παράλυτο».

Στην συνέχεια, κατέθεσε ότι είχε ζητήσει από τον ψευτογιατρό να τον κάνουν εισαγωγή, καθώς ο 16χρονος είχε χάσει 20 κιλά και εκείνος της έλεγε ότι το παιδί της είναι κακομαθημένο.

Ads

«Του είπα του Κόντου ‘θέλουμε να έρθουμε Αθήνα, να μας βάλετε στο κέντρο Ελβετίας’. Εκείνος μου απαντούσε ‘δε συμβαίνει τίποτα, όλα καλά’. Μου παρουσίαζε το παιδί μου κακομαθημένο. Και πίστευα ό,τι μου έλεγε» είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο πατέρας όταν ρωτήθηκε αν θα ζούσε το παιδί σε περίπτωση που δεν είχαν εμπιστευθεί τον ψευτοιατρό δήλωσε ότι θα ζούσε «100%. Με το χειρουργείο των Γερμανών, θα ζούσε τρία χρόνια. Ξέραμε ότι η περίπτωση ήταν δύσκολη αλλά κερδίζαμε χρόνο. Δυστυχώς επιλέξαμε τον δρόμο του κατηγορούμενου».