Ολοκληρώθηκε με τις καταθέσεις μαρτύρων υπεράσπισης, η δίκη του προπονητή ιστιοπλοΐας που κατηγορείται για βιασμό της 11χρονης αθλήτριάς του, που προπονούνταν στην ίδια ομάδα με την καταγγέλλουσα. Για τις 7 Ιουνίου ορίστηκε η επόμενη δικάσιμος κατά την οποία το δικαστήριο θα αποφασίσει αν θα καλέσει σε συμπληρωματική κατάθεση την καταγγέλλουσα.

Ads

Στις καταθέσεις τους οι δύο συναθλήτριες, όπως είπαν, αποφάσισαν να καταθέσουν υπέρ του προπονητή τους γιατί δεν πιστεύουν ότι υπήρξε ποτέ βιασμός. Αντίθετα κάνουν λόγο για ερωτική σχέση μεταξύ του προπονητή και της ανήλικης τότε αθλήτριας.

Όπως περιγράφουν «επεδίωκε διαρκώς ναι είναι κοντά του ενώ μίλησαν για περιστατικά όπου οι δυο τους απομονώνονταν, χωρίς εκείνη να δείχνει ότι πιεζόντουσαν. Ακόμα υποστήριξαν ότι και η οικογένεια της αθλήτριας γνώριζε και ότι επιδίωκαν να έχουν στενή σχέση με τον προπονητή».

Ωστόσο απαντώντας στις συνεχείς και απαιτητικές ερωτήσεις του εισαγγελέα είπαν πως ποτέ δεν βρέθηκαν κοντά σε κάποιο περιστατικό που να επιβεβαιώνει την φερόμενη ερωτική σχέση.

Ads

Οι ερωτήσεις του εισαγγελέα έπεφταν βροχή και κάποια στιγμή ανέβασε τους τόνους λέγοντάς τους να πουν ανοιχτά τα όσα συνέβησαν για να αναδείξουν την αλήθεια.

«Δεν αντέχω άλλο, δεν μπορώ!»

Επίσης, κατέθεσαν σήμερα εκ νέου οι γονείς της κοπέλας. Τόσο η μητέρα της όσο και ο πατέρας της βρέθηκαν ξανά στο βήμα του μάρτυρας, σε ένα έντονα φορτισμένο συγκινησιακά περιβάλλον, επαναλαμβάνοντας όσα και στην αρχή της δίκης.

«Αυτός ο άνθρωπος πρέπει να τιμωρηθεί έκανε χυδαιότητες και ανωμαλίες σε ένα παιδί 12 ετών. Την εκμεταλλεύτηκε. Εκμεταλλεύτηκε την εμπιστοσύνη που του δείξαμε» είπε η μητέρα της καταγγέλλουσας, με την τελευταία σε κάποιο σημείο να ξεσπά σε κλάματα και να βγαίνει εκτός της αίθουσας για να συνέλθει, φωνάζοντας: «δεν αντέχω άλλο, δεν μπορώ!».

Υπενθυμίζεται ότι ο 39χρονος κατηγορείται για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, γενετήσιες πράξεις και κατάχρηση ανήλικης σε ασέλγεια και αρνείται μόνο την κατηγορία του βιασμού από αυτές τις τρεις.