Σε έντονο κλίμα, συνεχίστηκε σήμερα Δευτέρα η ακροαματική διαδικασία στην δίκη του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη, που κατηγορείται για «βιασμό κατά συρροή» ανηλίκων και νεαρών ανδρών.

Ads

Η πλευρά της υπεράσπισης του Δημήτρη Λιγνάδη κάνοντας λόγο για «κατασκευασμένη» καταγγελία και «σκευωρία»  συνέχισε στη σημερινή συνεδρίαση την εξέταση του δεύτερου μηνυτή, που έχει καταγγείλει τον σκηνοθέτη για βιασμό.

Όπως είπε στην κατάθεση του ο 25χρονος Αιγύπτιος μηνυτής, «είχα έλλειψη στο να νιώσω ότι αξίζω κάτι που δεν είχα ποτέ: σχέσεις φροντίδας. Με έκανε να νιώθω ό,τι αξίζω ό,τι είμαι αυτή η “θεότητα” που μου έλεγε. Αυτό είναι η χειραγώγηση. Επιδίωκε να μας κάνει να τον ερωτευτούμε. Αυτό του άρεσε. Για να μην μπορούμε να τον αφήσουμε… Δεν ήταν όνειρο μου όμως να με βιάσει. Δεν ήταν όνειρο μου με βία. Με βία; Να κοιμάμαι και να έρχεται ο άλλος να με πιάνει και να νοιώθω πόνο;».

Μέσα στην δικαστική αίθουσα επικράτησε ένταση, ανάμεσα στους δικηγόρους των δύο πλευρών με το προεδρείο να αναγκάζεται να προχωρήσει σε διακοπή της δίκης, ώστε να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Ads

Μαρία Κουρτέση (συνήγορος μηνυτή): Ο συνήγορος κάνει παρελκυστικές ερωτήσεις, είναι νομικά ζητήματα.

Αλέξης Κούγιας (συνήγορος Δ. Λιγνάδη): Κανονικά θα έπρεπε να σας έχουν πάρει την άδεια.

Μαρία Κουρτέση: Κάντε το.. όχι σε εμένα αυτά.

Αλέξης Κούγιας: Ποια είσαι εσύ; Ποια είσαι; Φαίνεται ποια είσαι… μια αγράμματη δικηγόρος είσαι. Μια που στήνεις υποθέσεις…».

Μ. Κουρτέση: «Ο πανικός είναι κακός σύμβουλος».

Ο μάρτυρας που κατέθεσε, έχει καταγγείλει τον ηθοποιό και σκηνοθέτη ότι τον βίασε, τον Αύγουστο του 2015, κατά την επίσκεψη τους στην Επίδαυρο. Ο Αλέξης Κούγιας υπέβαλε ερωτήσεις σχετικά με τη διαδικασία της απόφασης του μάρτυρα να προχωρήσει στην καταγγελία, αλλά και ερωτήσεις που αφορούσαν στον τρόπο και στο μέρος της γνωριμίας τους.

Η υπεράσπιση του Δημήτρη Λιγνάδη υπέβαλε  αίτημα στο δικαστήριο, να προσκομιστούν όλες οι γραπτές και φωνητικές συνομιλίες που είχε ο εξεταζόμενος μάρτυρας, με άλλους εμπλεκόμενους στην υπόθεση.

«Θα πρέπει να συμπεριληφθεί κάθε επικοινωνία που είχε ο 25χρονος από την 11η Φεβρουαρίου του 2022, οπότε και ξεκίνησε η ακροαματική διαδικασία, με κάθε πρόσωπο, ανεξαρτήτως αν σχετίζεται ή όχι με την υπόθεση», τόνισε ο δικηγόρος του Δημήτρη Λιγνάδη.

Η πολιτική αγωγή αντέδρασε μιλώντας «για προσωπικά δεδομένα» και για ένα αίτημα, που δεν θα εισφέρει στην υπόθεση αλλά στόχο έχει την άσκηση πίεσης σε βάρος του 25χρονου μάρτυρα.

Η δίκη Λιγνάδη θα συνεχιστεί στις 15 Απριλίου.