Με την κατάθεση των δύο κατηγορουμένων για την δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη το 2018 συνεχίζεται σήμερα η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο. Πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί και οι δύο ομόφωνα με ισόβια για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας και 15 έτη κάθειρξης για το αδίκημα του ομαδικού βιασμού.

Ads

Και οι δύο επιρρίπτουν τις ευθύνες ο ένας στον άλλον. «Θα ήθελα να είμαι εγώ στη θέση της Ελένης, δεν έκανα τίποτα εγώ, όλα τα έκανε ο συγκατηγορούμενος μου» είχε πει στην απολογία του ο ένας (ο Ροδίτης), ισχυριζόμενος ότι αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα και λάμβανε αγωγή πριν το φόνο, ενώ υποστήριξε ότι  ο συγκατηγορούμενους χτύπησε την Ελένη Τοπαλούδη, ενώ ο ίδιος τον παρακαλούσε να σταματήσει.

Αντιθέτως, ο 24χρονος συγκατηγορούμενός του, απέδωσε όλες τις ευθύνες στον Ροδίτη. Είπε ότι γνώριζε την Ελένη μόλις τρεις ημέρες πριν την δολοφονία της και ότι ο συγκατηγορούμενος του άρχισε να την χτυπάει όταν εκείνη τον απέρριψε ερωτικά. «Αυτός εξοργίστηκε και άρχισε να την χαστουκίζει, να τη χτυπάει, να την κλοτσάει. Εγώ καθόμουν σα μαλάκας. Δεν ήξερα ποιον να υποστηρίξω, την κοπέλα ή το φίλο μου» είχε πει προσθέτοντας ότι «έφυγε και γύρισε με ένα μαχαίρι, άρχισε να την μαχαιρώνει και μετά το πέταξε κάτω με δύναμη. Μετά έπιασε το σίδερο από δίπλα και άρχισε να την χτυπάει. Τον έσπρωξα και μου είπε εσύ να κάτσεις στη γωνία. Φοβήθηκα για τη ζωή μου».