Σto δικαστήριο οδηγούνται για να δικαστούν οι 9 καθηγητές που το 2018 ήταν μέλη του Δ.Σ. της Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλο­νίκης μετά από μήνυση του εργοδότη της Vresnet Ηρακλή Μπάμζα.

Ads

Η Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλο­νίκης είχε εκδόσει ψήφισμα συ­μπαράστασης στην απολυμένη, έγκυο τότε (στον έβδομο μήνα εγκυμοσύνης), Αριστέα Μιχαλακάκου. Ο ίδιος εργοδότης στη συνέχεια απέλυσε τρεις ακόμα εργαζόμενους από την εταιρεία που υπερασπίστηκαν τη συνάδελφό τους.

Όπως αναφέρει η Εφημερίδα των Συντακτών ο Η. Μπάμζας έχει καταδικαστεί για την υπόθεση και κλήθηκε να πλη­ρώσει αποζημίωση. Ωστόσο, προχώρησε σε σειρά  μη­νύσεων, ώστε, όπως σημειώνει η εφημερίδα, η ταλαιπωρία και τα δι­καστικά έξοδα να αποθαρρύνουν την έκφραση της εργατικής αλληλεγγύης.

Έτσι, τον Μάρτη του 2018 είχε μη­νύσει και τα μέλη του τότε Δ.Σ. της Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, για «συκοφαντική δυσφήμιση», γιατί «τόλμη­σαν» να υιοθετήσουν ψήφισμα συ­μπαράστασης, ενώ υπήρξε άμεση κι­νητοποίηση του δικαστικού και αστυ­νομικού μηχανισμού σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για να συλληφθούν και να οδηγηθούν σε αυτόφωρο οι εκπαι­δευτικοί.

Ads

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ είχε καταγγείλει τότε τη σύλληψη της Προέδρου και του Αντιπροέδρου του Δ.Σ. της Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης που έγινε την Παρασκευή 16/3/2018 με τη διαδικασία του αυτόφωρου.