Σε εξέλιξη είναι  συγκεντρώσεις συμπαράστασης στον δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη έξω από το δημαρχείο και το δικαστικό μέγαρο της πόλης.

Ads

Ο Κώστας Πελετίδης δικάζεται σήμερα για παράβαση καθήκοντος έπειτα από μήνυση που είχε καταθέσει το 2015 ο τότε υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας της Χρυσής Αυγής Μιχάλης Αρβανίτης, επειδή με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν παραχώρησε στη Χρυσή Αυγή δημοτικό χώρο, κατά την προεκλογική περίοδο.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα, ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο να μην ολοκληρωθεί σήμερα η διαδικασία, και να συνεχιστεί αύριο η δίκη, καθώς στις 3.00 μ.μ. λήγει το ωράριο το γραμματέων.

Εργαζόμενοι εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων έχουν συγκεντρωθεί στις οδούς Μαιζώνος και Γούναρη, που βρίσκεται το δημαρχείο και το δικαστικό μέγαρο αντίστοιχα και συμπαρίστανται στον Κώστα Πελετίδη φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας πανό.

Ads

Από την πλευρά της η Αστυνομία έχει λάβει αυξημένα μέτρα ασφαλείας, τόσο μέσα στο δικαστικό μέγαρο, όσο και στους γύρω δρόμους.

Ο σύλλογος υπαλλήλων του δήμου Πατρέων, με ομόφωνη απόφασή του, κήρυξε στάση εργασίας για σήμερα 13 Φεβρουαρίου και καλεί τους εργαζόμενους του δήμου σε συγκέντρωση στις 8 το πρωί μπροστά στο δημαρχείο και πορεία- συγκέντρωση έξω από τα Δικαστήρια.

image

Ο σύλλογος υπαλλήλων ζητεί «να σταματήσει η δίωξη του Δημάρχου Πατρέων και να αναλάβει προς αυτήν την κατεύθυνση ανάλογη πρωτοβουλία η κυβέρνηση και οι αντίστοιχες κρατικές υπηρεσίες».