Το Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, στέλνει στο «σκαμνί» τον δήμαρχο της Πάτρας Κώστα Πελετίδη, με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος. Αιτία το γεγονός ότι το 2015, ενόψει των βουλευτικών εκλογών, δεν παραχώρησε χώρους στη Χρυσή Αυγή προκειμένου να πραγματοποιήσει προεκλογικές συγκεντρώσεις, ενώ κατηγορείται επίσης για το γεγονός ότι δεν έδωσε στοιχεία σχετικά με το πόσα παιδιά μεταναστών φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς του δήμου, μετά από σχετική ερώτηση που είχε καταθέσει η Χρυσή Αυγή στη Βουλή.

Ads

Η απόφαση του δημάρχου Πατρέων, ο οποίος υποστηρίζεται από το ΚΚΕ – στην οποία στηρίχθηκε το κατηγορητήριο, ανέφερε τα εξής: «Ο Δήμος Πατρέων ουδεμία σχέση θέλει να έχει με τη ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Ως εκ τούτου, με κανέναν τρόπο δε θα διευκολύνει την κοινοβουλευτική ή άλλη δραστηριότητά της και άρα την εγκληματική της δράση, με τη διάθεση στοιχείων του, χώρων που του ανήκουν ή οποιονδήποτε άλλο τρόπο».

Η δίκη του δημάρχου ορίστηκε στις 13 Φλεβάρη 2017.

Σε ανακοίνωση του ο Κώστες Πελετίδης, αναφέρει:

Ads

Οι κρατικές υπηρεσίες κάνουν καλά τη δουλειά τους όταν πρόκειται να υπερασπιστούν το λεγόμενο «αστικό δίκαιο», κομμένο και ραμμένο στις ανάγκες του βάρβαρου εκμεταλλευτικού (καπιταλιστικού) συστήματος. Με βάση αυτούς τους νόμους καλείται ως κατηγορούμενος και ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, για παράβαση καθήκοντος! Γιατί αρνήθηκε να διευκολύνει τη δράση του ναζιστικού μορφώματος (κόμματος) της Χρυσής Αυγής.

Είναι οι ίδιοι νόμοι με τους οποίους μια άλλη κρατική υπηρεσία, αυτή του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, ζητά εξηγήσεις από το Δήμο Πατρέων για αντίστοιχη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου θέμα.

Την ίδια στιγμή ο λαός μας για να βρει το δίκιο του, πρέπει να αγωνιστεί, να παλέψει, να διεκδικήσει όλα όσα του κλέβουν καθημερινά και κανένα δικαστήριο δεν σπεύδει να τον συνδράμει πόσο δε μάλλον να τον δικαιώσει.

Αποτελεί καθήκον και υποχρέωσή μας απέναντι στο λαό της Πάτρας, απέναντι στην ιστορία του λαού και του τόπου μας, απέναντι στη νέα γενιά, (να είμαστε οι πρώτοι που) με τη δράση μας και τον τρόπο διοίκησης του Δήμου, να υψώνουμε τοίχο απέναντι στην αναβίωση του φασισμού και του ναζισμού. Να αποκαλύψουμε (πτουμε) με κάθε τρόπο τον πραγματικό χαρακτήρα και το ρόλο των πολιτικών απογόνων των ναζί, να αναδείχνουμε την επικίνδυνη εγκληματική δράση της. Το ελάχιστο που μας επιτρέπετε και μπορούμε να κάνουμε είναι να μη διευκολύνουμε, με οποιοδήποτε τρόπο τη δράση τους.

Πραγματικοί υπόλογοι, δεν είναι ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πατρέων, που πράττουν το καθήκον τους απέναντι στο λαό και την ιστορία των αγώνων και των θυσιών του. Είναι το μόρφωμα της Χρυσή Αυγής με την αποκρουστική ναζιστική θεωρία της, την εγκληματική της δράση, που έχει και το θράσος των φασιστών και αξιοποιεί κάθε ανοχή που της δίνει το κράτος και οι θεσμοί του τολμώντας να εμφανίζεται ως τιμητής των λαϊκών αναγκών και προβλημάτων!. Καθώς και όσοι άμεσα ή έμμεσα με τις ενέργειές τους την στηρίζουν και την ανέχονται.

Σιγά μην φοβηθούμε! Θα αντιμετωπίσουμε και αυτή τη δίωξη μαζί με το λαό μας, που έχει μνήμη και έχει πληρώσει βαρύ φόρο αίματος από το φασισμό.