Πίστωση χρόνου στην προσπάθεια να βρεθεί λύση κέρδισε ο όμιλος Μαρινόπουλου.

Ads

Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκανε δεκτές τις αιτήσεις προσωρινής προστασίας (διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων), που έχει καταθέσει ο όμιλος «Μαρινόπουλος ΑΕ», έως τον Σεπτέμβριο, οπότε και θα θα εξεταστεί η κύρια αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99.

Συγκεκριμένα, η προστασία ισχύει μέχρι τις 21 Σεπτεμβρίου.

Το δικαστήριο αποφάσισε να απαγορεύσει τις κατασχέσεις από τους πιστωτές και παράλληλα να παγώσει κάθε μεταβολή της περιουσιακής κατάστασης του ομίλου, απαγορεύοντας τη διάθεση ακινήτων και εξοπλισμού.

Υπέρ του αιτήματος ήταν οι τράπεζες, εργαζόμενοι -όπως είχαν ζητήσει- το ΙΚΑ και οι προμηθευτές.

Της προστασίας εξαιρέθηκαν οι εργαζόμενοι (όπως είχαν ζητήσει) και οι μισθώσεις.

Ads

Δυσαρέσκεια Μαξίμου από τη στάση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους κατά της Μαρινόπουλος

Νωρίτερα και ενώ η συζήτηση στο Πολυμελές Πρωτοδικείο σχετικά με το αίτημα του Ομίλου «Μαρινόπουλος» για την έκδοση προσωρινής διαταγής προστασίας έως την εκδίκαση των προσφυγών του Ομίλου για την υπαγωγή του στο άρθρο 99, ήταν σε εξέλιξη, έκπληξη αποτέλεσε η στάση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που τάχθηκε κατά των αιτήσεων της εταιρείας, γεγονός που προκάλεσε και την έντονη δυσαρέσκεια της κυβέρνησης, που παρακολουθεί από κοντά τη διαδικασία και έχει πραγματοποιήσει αλλεπάλληλες συσκέψεις για να αποτρέψει ένα ναυάγιο. 

Μετά την απόφαση του δικαστηρίου η Μαρινόπουλος εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

Σήμερα πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, σε συνέχεια του αιτήματος που κατατέθηκε από την Μαρινόπουλος ΑΕ την Τρίτη 28 Ιουνίου για την υπαγωγή της σε διαδικασία εξυγίανσης, η οποία και ενέκρινε το σχετικό αίτημα.
Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία Μαρινόπουλος ευχαριστεί τους εργαζομένους της για τη στήριξή τους τόσο κατά τη σημερινή συνεδρίαση αλλά και σε όλο αυτό το κρίσιμο διάστημα που διανύει η εταιρεία.
Παράλληλα, εκφράζει την βαθιά εκτίμησή της προς το σημαντικό ποσοστό του 45% των προμηθευτών της, οι οποίοι δήλωσαν τη συναίνεσή τους για τη σημερινή απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών.
Η συγκεκριμένη απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών είναι σημαντική για τη διασφάλιση της μελλοντικής μας λειτουργίας, τη διατήρηση των θέσεων εργασίας και τη ρύθμιση των οφειλών προς τους προμηθευτές.
Η έγκριση της υπαγωγής της Μαρινόπουλος σε διαδικασία εξυγίανσης δίνει τον απαραίτητο χώρο και χρόνο στην εταιρεία ώστε το επόμενο διάστημα να καταφέρει, σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς, να οδηγηθεί σε μια βιώσιμη λύση.