«Μπλόκο» στη χρυσαυγίτικη παράταξη «Εθνικιστική Λαϊκή Δύναμη Εργαζομένων» που επιχείρησε να συμμετάσχει στις εκλογές του Συλλόγου Εργαζομένων του δήμου Θεσσαλονίκη έβαλε και το Πρωτοδικείο.

Στο δικαστήριο είχαν προσφύγει τα μελή της Χρυσής Αυγής για την πολιτική καταδική της πρόθεσής του να λάβουν μέρος στις αρχαιρεσίες. 

Ζητούσαν με προσωρινή διαταγή να συμμετάσχουν στις εκλογές. Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν τα μέλη της Χρυσής Αυγής. 

Στη γενική τους συνέλευση οι εργαζόμενοι του Δήμου Θεσσαλονίκη είχαν αποφασίσει «την μη συμμετοχή της συνδικαλιστικής παράταξης της Χρυσής Αυγής διότι ευθέως προσκρούει στις αρχές και τα ιδεώδη του εργατικού και συνδικαλιστικού κινήματος, όπως εκφράζονται και μέσα από το Καταστατικό του Συλλόγου» όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το dailythess, πριν λίγες ημέρες τέσσερα από τα πέντε μέλη της εφορευτικής επιτροπής για τις εκλογές στον Σύλλογο Εργαζομένων στο δήμο Θεσσαλονίκης παραιτήθηκαν υπό το φόβο να υποστούν κυρώσεις σε περίπτωση που δεν κάνουν δεκτή την υποψηφιότητα της χρυσαυγίτικης παράταξης.

«Μέλη της εφορευτικής επιτροπής άρχισαν να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους γιατί, λέει, δεν μπορούσαν να εφαρμόσουν την απόφαση της Γ.Σ. Αν αυτοί οι συνάδελφοι πιέστηκαν ή εκβιάστηκαν από κάποιους, οφείλουν να το πουν» ανέφερε σε ανακοίνωση της η παράταξη Δημοκρατική Αγωνιστική Συσπείρωση που πρόσκειται στο ΚΚΕ.