Σόου με χειροκροτήματα, επευφημίες, πανηγυρισμούς και ψαλμούς του εθνικού ύμνου, έστησαν οπαδοί του Αρτέμη Σώρρα σήμερα στα δικαστήρια. 

Ads

Έξω από την Ευελπίδων 500 οπαδοί του άφαντου Σώρρα φώναζαν «εμπρός Αρτέμη Σώρρα να πάρουμε τη χώρα» και «άκουσε Αρτέμη, το καθεστώς σε τρέμει».

Στη συνέχεια συγκεντρώθηκαν στην πλατεία των δικαστηρίων όπου εκφώνησαν όλοι μαζί τον όρκο των Ελλήνων Συνέλευσις και τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο.

Η αντιδράς αυτή προήλθε από την απόφαση του δικαστηρίου να κηρύξει απαράδεκτη τη δίκη με κατηγορούμενους τόσο τον Αρτέμη Σώρρα, όσο και τον συνεργάτη του Μανώλη Λαμπράκη για το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων από κοινού. 

Η υπόθεση επανήλθε στο ακροατήριο μετά την αναίρεση του Αρείου Πάγου της απόφασης που είχε εκδώσει το μονομελές Πρωτοδικείο το 2013, η οποία αθώωνε τους δυο κατηγορούμενους. 

Ads

Το δικαστήριο είχε δεχτεί ότι ο Αρτέμης Σώρρας είναι διαχειριστής του μυθικού ποσού των 600 δις ευρώ το οποίο όπως έλεγε διέθετε για να σωθεί η χώρα.

Την εν λόγω απόφαση αναίρεσε ο Άρειος Πάγος και όπως προβλέπεται εκ του νόμου σε μια τέτοια περίπτωση δεν επαναλαμβάνεται η δίκη αλλά γίνεται μόνο για να αφαιρεθεί από τη νομολογία το σκεπτικό που στη παρούσα υπόθεση αφορούσε το αν ο Αρτέμης Σώρρας είναι διαχειριστής του επίμαχου ποσού.

Καθώς δε είχε περάσει η προθεσμία της έφεσης υπέρ του νόμου, δεν μπορούσε να δικαστεί για δεύτερη φορά η υπόθεση επί της ουσίας, όπως επιχειρήθηκε να γίνει σήμερα.

Ωστόσο, εκ παραδρομής, σύμφωνα με πληροφορίες, εισήχθη για να δικαστεί και πάλι με το δικαστήριο να μην έχει άλλη επιλογή από το να κηρύξει απαράδεκτη τη δίκη, πράγμα που έφερε τους πανηγυρισμούς των οπαδών του Σώρρα. Το «λάθος» αυτό επικρίθηκε από δικαστικούς κύκλος.