Δικαίωση για τους εργάτες στα Λιπάσματα της Καβάλας όπου μετά από δικαστική απόφαση κρίθηκαν άκυρες οι 133 απολύσεις που είχαν υλοποιηθεί.

Ads

Μάλιστα, το δικαστήριο επιδικάζει στους εργαζομένους μισθούς υπερημερίας και χρηματικό ποσό 5 χιλιάδων ευρώ για ηθική βλάβη.

Για την απόφαση τοποθετήθηκε και η Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου όπου μεταξύ άλλων ανέφερε πως η απόφαση αποτελεί «ισχυρό ράπισμα στην κυβέρνηση και το υπουργείο Εργασίας».

Αναλυτικά η δήλωση της κ. Ξενογιαννακοπούλου:

Ads

«Η σημερινή απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Καβάλας δικαιώνει τον μεγάλο αγώνα των εργαζομένων στα Λιπάσματα Καβάλας και αποτελεί ισχυρό ράπισμα στην κυβέρνηση και στην ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας. Η απόφαση κρίνει ως παράνομη τη διαδικασία των ομαδικών απολύσεων που ακολούθησε η διοίκηση Λαυρεντιάδη, μετά την παραβίαση της σχετικής νομοθεσίας από την Γ.Γ. Εργασίας Άννα Στρατινάκη.

Προβλέπει ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να επιστρέψουν στην εργασία τους και να τους καταβληθούν μισθοί υπερημερίας. Ταυτόχρονα, η απόφαση διαβιβάζεται στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, προκειμένου να ερευνήσει την τέλεση απάτης με συνολική ζημιά άνω των 120.000 ευρώ. Επιβεβαιώνεται ότι η  διοίκηση Λαυρεντιάδη βρίσκεται πίσω από τις παρένθετες εταιρείες, με την ανοχή και την κάλυψη της κυβέρνησης, εις βάρος του δημοσίου και της τοπικής κοινωνίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στάθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των εργαζομένων στα Λιπάσματα Καβάλας και ενάντια στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη που οδήγησε στην ομαδική απόλυση τους. Σήμερα είναι μια σημαντική μέρα δικάιωσης για τους εργαζόμενους. Ο αγώνας του κόσμου της εργασίας συνεχίζεται για την κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη και όλων των αντεργατικών ρυθμίσεων της κυβέρνησης Μητσοτάκη!».