Ένα σεξιστικό και υβριστικό σχόλιο κατά της Σίας Αναγνωστοπούλου οδήγησε σε αναγκαστική παραίτηση τον διευθυντή της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης, Εμμανουήλ Κούλα. 

Ads

Η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας είχε κάνει χθες μέσω στο facebook ένα αιχμηρό σχόλιο για τις προσβλητικές δηλώσεις του Ντάισελμπλουμ περί Νότου που ξόδεψε τα λεφτά του σε «γυναίκες και ποτά». Είχε τον τίτλο: «Οι ‘πουτάνες’ του Νότου πρέπει να απαντήσουμε στον Ντάισελμπλουμ». 

Το κείμενο αυτό ο Εμμανουήλ Κούλας σχολίασε ως εξής, στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter: «Η Αναγνωστοπούλου πιο εύκολα θα περνούσε για τσατσά παρά για ‘πουτάνα’ του Νότου». 

image

Ads

Η Σία Αναγνωστοπούλου αντέδρασε μέσω facebook γράφοντας: «Ο διευθυντής της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης, χωρίς να αντιλαμβάνεται προφανώς, αυτός ο Άριστος, ότι οι λέξεις σε ένα πολιτικό σχόλιο είναι το όχημα για τη μετάδοση ενός πολιτικού μηνύματος, προβαίνει σε απαράδεκτη προσωπική επίθεση εναντίον μου. Με το ακραία σεξιστικό σχόλιο (κάνεις για τσατσά όχι για πουτάνα) καθαρά ακροδεξιάς έμπνευσης, ο κύριος αυτός εκφράζει τη νεολαία της ΝΔ. Η ΝΔ τι λέει; Εν αναμονή…»

Ανακοίνωση εξέδωσε και η Κουμουνδούρου καλώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αποδοκιμάσει έμπρακτα το στέλεχος της ΟΝΝΕΔ για το υβρεολόγιο.

Η ΟΝΝΕΔ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε: «Οι θέσεις που εξέφρασε σαφώς και δεν εκφράζουν το σύνολο της Οργάνωσης. Έχει αποδείξει ότι είναι απέναντι σε ρατσιστικές και σεξιστικές απόψεις. Ως εκ τούτου η παραίτησή του από τη θέση του διευθυντή της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης έγινε αποδεκτή. Με απόφαση του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ, Κώστα Δέρβου, παραπέμπεται στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΟΝΝΕΔ». 

Ως εκ τούτου, ο Εμμανουήλ Κούλας παραιτήθηκε και παραπέμφθηκε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΟΝΝΕΔ. Σημειώνεται ότι το σχόλιο εξαφανίστηκε από το twitter, μετά τις πρώτες αντιδράσεις.