Άνω κάτω η ΝΔ με τις διαφοροποιήσεις στελεχών της από τη γραμμή Μητσοτάκη και τις αναδιπλώσεις που τις ακολουθούν. Μετά το ζήτημα που προέκυψε με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη ήρθε η σειρά της βουλευτού Κατερίνας Παπακώστα να βάλει φωτιά στο γαλάζιο στρατόπεδο. 

Ads

Σε δηλώσεις της που παρουσιάζονται στην εφημερίδα «Ειδήσεις» του Σαββάτου, η Κατερίνα Παπακώστα διαφοροποιείται από την κομματική γραμμή της ΝΔ και ζητά να «ψηφίσει η ΝΔ τις ελαφρύνσεις» για να κλείσει η αξιολόγηση. 

Ζητά επίσης να αποσυρθεί το αίτημα των πρόωρων εκλογών σε αυτή την περίπτωση για να μην καταντήσει η ΝΔ γραφική. Συγκεκριμένα λέει: «Εάν κλείσει η αξιολόγηση πρέπει να αποσυρθεί το αίτημα των πρόωρων εκλογών για να προστατευθεί. Και πρέπει να γίνει άμεσα, γιατί, αν επιμείνουμε, σε λίγο θα γίνουμε γραφικοί».

Λίγη ώρα αργότερα η Κατερίνα Παπακώστα προχώρησε σε διευκρινιστική δήλωση στην οποία υποστηρίζει ότι «λειτουργεί πάντα θεσμικά και στηρίζει τις αποφάσεις της ΝΔ και του Προέδρου της, συντασσόμενη με την κρατούσα θέση, τόσο σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση όσο και για την ανάγκη εκλογών». Υποστηρίζει επίσης ότι δεν έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα αλλά είχε απλά μια τηλεφωνική επικοινωνία. 

Ads

Από την πλευρά της, η διεύθυνση της εφημερίδας ανακοίνωσε ότι το περιεχόμενο της δήλωσης της κ. Παπακώστα, που δημοσιεύει η εφημερίδα «είναι απολύτως ακριβές, πράγμα που αν χρειαστεί μπορεί να αποδειχθεί». 

Νέα θύελλα μετά τον θόρυβο από τις δηλώσεις Μεϊμαράκη

Σημειώνεται ότι οι δηλώσεις της Κατερίνας Παπακώστα ακολουθούν τα πυρά του Βαγγέλη Μεϊμαράκη κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη. Συγκεκριμένα ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης χαρακτήρισε «τζάμπα μαγκιά» την απόφαση της ΝΔ να πει όχι στο σύνολο των μέτρων για τη νέα συμφωνία και στάση εκ του ασφαλούς αφού η συμπολίτευση έχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Επίσης πήρε αποστάσεις από τη γραμμή Μητσοτάκη κατά κάθε συνομιλίας με τον ΣΥΡΙΖΑ και επέμεινε στην εθνική συνεννόηση. 

Η στάση Μεϊμαράκη προκάλεσε θόρυβο και ο ίδιος επανήλθε επιχειρώντας να ρίξει τους τόνους, διαρρέοντας μέσω πηγών του περιβάλλοντός του ότι τα όσα είπε δεν αφορούσαν τη σημερινή στάση του κόμματος αλλά «δηλώσεις του Μάκη Βορίδη, ο οποίος σε συνέντευξή του είπε ότι η ΝΔ «κακώς ψήφισε το τρίτο μνημόνιο», κάτι που έγινε υπό την προεδρία Μεϊμαράκη. 

Πάντως παρά την αναδίπλωση Μεϊμαράκη και την προσπάθεια πυροσβεστικών δηλώσεων από γαλάζια στελέχη σήμερα, η ΝΔ μπήκε σε δίνη εσωστρέφειας αφού αναδείχτηκαν οι εσωτερικοί διχασμοί και το στρατηγικό αδιέξοδο που αντιμετωπίζει.