Την ύπαρξη off shore εταιρείας υπό την κατοχή του παραδέχθηκε σήμερα ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Παύλος Χαϊκάλης, ο οποίος φαίνεται ότι θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις στην αρμόδια επιτροπή ελέγχου της Βουλής και ενδεχομένως και στην εφορία.

Ads

Είχε προηγηθεί επερώτηση 18 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή, η οποία, επί της ουσίας, «φωτογράφιζε» χωρίς να κατονομάζει τον υφυπουργό.

Σε δήλωση που έκανε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο Π. Χαϊκάλης υποστήριξε ότι δεν είχε ποτέ κέρδη από τη συγκεκριμένη off shore εταιρεία και γι’ αυτό τον λόγο δεν τη δήλωσε ποτέ.

Παράλληλα, ο ίδιος είπε πως η off shore είχε ως σκοπό να προστατέψει πνευματικά δικαιώματα που είχε ως ηθοποιός κατά την περίοδο που συμμετείχε σε θεατρικές παραστάσεις στη Μεγαλόνησο. Επιπλέον, ο κ. Χαϊκάλης υποστήριξε ότι η εταιρεία αυτή είναι ανενεργή από το 2011.

Για το θέμα μίλησε και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Κάμμενος, ο οποίος δήλωσε ότι ήταν ενήμερος για την υπόθεση και κάλεσε τη ΝΔ να παραδώσει στη Βουλή αλλά και στον εισαγγελέα όποια στοιχεία έχει στην κατοχή της για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Ads

Δείτε το βίντεο από τη σχετική δήλωση του Πάνου Καμμένου από το 25:17