Διευκρινίσεις σχετικά με όσα είπε χθες στο δημοτικό συμβούλιο καθώς και σήμερα σε τηλεοπτικές εκπομπές, αναφορικά με το όνομα στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», έδωσε με δηλώσεις στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης, ο δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Μπουτάρης.

Ads

Όπως είπε οι χθεσινές του δηλώσεις στο δημοτικό συμβούλιο παρερμηνεύτηκαν σημειώνοντας πως κανείς από τους συμβούλους της αντιπολίτευσης δεν αντέδρασε όταν το είπε χθες.

«Στη χθεσινή κουβέντα που έγινε στο δημοτικό συμβούλιο, παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις μου από ένα σύνολο πραγμάτων που είπα με αφορμή τη συζήτηση για το μακεδονικό. Παρερμηνεύτηκαν όσα είπα, πάρθηκε ένα κομματάκι από όσα είπα. Επιπλέον πρέπει να τονίσω ότι όταν ελεγχθεί αυτό, ήταν όλοι οι συνάδελφοι της αντιπολίτευσης και δεν αντέδρασαν», τόνισε αρχικά ο Μπουτάρης, σύμφωνα με το thestival.gr.

Όσον αφορά τις σημερινές δηλώσεις του σε τηλεοπτικές εκπομπές και για την πρόταση του ονόματος του Νίκου Γκάλη για το αεροδρόμιο «Μακεδονία» είπε:

Ads

«Κοιμόμουν και μου πέταξαν ένα πράγμα. Με μπέρδεψε. Δεν είπα ποτέ την αλλαγή του ονόματος “Μακεδονία”, ένα προβληματισμό ανέφερα. Όσο αφορά το όνομα του Νίκου Γκάλη, με ρώτησαν αν θέλουμε αλλαγή ονόματος, είπε για ένα όνομα το Νίκος Γκάλης γιατί είναι διεθνής προσωπικότητα, γιατί η Θεσσαλονίκη είναι μπασκετομάνα και είναι ο μοναδικός Έλληνας που έχει μπει στο hall of fame. Δεν προτείνω και δεν πρότεινα αλλαγή του ονόματος».

«Εξέφρασα την ανησυχία μου. Αυτό που δεν αλλάζω είναι ότι έχουμε χάσει στο θέμα αυτό. Περίπου 130 με 150 χώρες έχουν αναγνωρίσει το όνομα “Μακεδονία”, έχουμε χάσει και αυτό πρέπει να μας προβληματίσει.  Το κλίμα είναι πολύ φορτισμένο και καλό θα είναι να κατέβουν οι τόνοι και να προχωρήσουμε σε μια συμφωνία που θα είναι καλή και για τις δύο πλευρές», είπε ο Γ. Μπουτάρης.