Διευκρινίσεις για την απάντηση «μπορώ εγώ να δεσμευτώ ότι θα είμαστε κυβέρνηση τον Ιανουάριο; Εάν είμαστε, τότε η δέσμευση είναι απόλυτη» που το πρωί έδωσε σε καθαρίστρια όταν εκείνη τον ρώτησε αν θα έχει δουλειά μετά τον Δεκέμβριο, έδωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Ads

«Ας σοβαρολογούμε επιτέλους μια φορά. Ρωτήθηκα εάν δεσμεύομαι ότι μετά τον Ιανουάριο, στο πλαίσιο της συμφωνίας μας με τις συμβασιούχες καθαρίστριες, θα προχωρήσουμε σε μια κίνηση που να τις αποκαταστήσει. Είπα, βεβαίως και θα το κάνουμε. Και ρωτήθηκα: Θα είστε υπουργός; Θα είστε κυβέρνηση; και λέω δεν μπορώ να δεσμευτώ για κάτι τέτοιο. Δεν μπορώ να δεσμευτώ ότι θα ζω αύριο… χτύπα ξύλο. Αλλά μην παίρνουμε το τόσο και το κάνουμε τόσο», ήταν η απάντηση του υπουργού.

Υπενθυμίζεται, ότι το πρωί, όταν ο Γιάνης Βαρουφάκης προσερχόταν στο υπουργείο Οικονομικών, τον πλησίασε μία από τις συμβασιούχους καθαρίστριες που παραμένουν στο Σύνταγμα και τον ρώτησε «Υπουργέ, τι θα γίνει με εμάς». Εκείνος τότε την παρέπεμψε σε ανακοίνωση που είχε κάνει παλαιότερα, ότι οι συμβάσεις θα έχουν ανανεωθεί μέχρι το Δεκέμβριο. Εκείνη ανταπάντησε ότι οι καθαρίστριες επιθυμούν εργασία ακόμη και μετά το Δεκέμβριο του 2015. Τότε ο υπουργός είπε στην καθαρίστρια: «Μπορώ εγώ να δεσμευτώ ότι θα είμαστε κυβέρνηση τον Ιανουάριο; Εάν είμαστε, τότε η δέσμευση είναι απόλυτη».

Πως μία έκφραση έγινε «χρησμός» της πτώσης της κυβέρνησης

Η δήλωση της ημέρας έγινε σήμερα το «Μπορώ εγώ να δεσμευτώ ότι θα είμαστε κυβέρνηση τον Ιανουάριο; Εάν είμαστε, τότε η δέσμευση είναι απόλυτη» που είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης στην καθαρίστρια του υπουργείου Οικονομικών εν τη ρύμη τού λόγου, με μεγάλα και μικρότερα μέσα να βλέπουν προφητείες και χρησμούς πίσω από τα λόγια του υπουργού και να ψάχνουν «κρυφά νοήματα» περί πτώσης της κυβέρνησης.

Ads

Ενδεικτικοί τίτλοι δημοσιευμάτων για το ζήτημα ήταν οι: « Βαρουφάκης: Δεν ξέρω αν θα είμαστε κυβέρνηση τον Ιανουάριο», «Μπορώ εγώ να δεσμευτώ ότι θα είμαστε κυβέρνηση τον Ιανουάριο;», Βόμβα Βαρουφάκη: Δεν ξέρω αν θα είμαστε κυβέρνηση τον Ιανουάριο» και «ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ» ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ: Δεν ξέρω αν θα είμαστε κυβέρνηση τον Ιανουάριο».

«Ζήτημα για το εάν θα είναι κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ από τον Δεκέμβριο και μετά έθιξε ο Γιάνης Βαρουφάκης απαντώντας σε ερώτηση καθαρίστριας με σύμβαση έργου που τον περίμενε να προσέλθει σήμερα στο υπουργείο Οικονομικών για να τον ρωτήσει εάν θα επαναπροσληφθεί όπως οι υπόλοιπες», έγραψε το Έθνος.

«Μπορώ εγώ να δεσμευτώ ότι θα είμαστε κυβέρνηση τον Ιανουάριο;». Αυτό αναρωτήθηκε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης όταν ήρθε τετ-α-τετ με συμβασιούχο καθαρίστρια έξω από το υπουργείο Οικονομικών, έγραψε το Πρώτο Θέμα.

Με τίτλο «Δήλωση χρησμός από τον Γ. Βαρουφάκη» το reporter.gr έγραψε: «Έκπληξη και ερωτηματικά προκαλεί η δήλωση που έκανε ο ΥΠΟΙΚ, Γιάννης Βαρουφάκης…». «Ο κ. Βαρουφάκης απάντησε πως δεν ξέρει αν θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση τον Ιανουάριο. Συγκεκριμένα είπε: Μπορώ να δεσμευτώ ότι θα είμαστε κυβέρνηση τον Ιανουάριο; Εάν είμαστε, η δέσμευση είναι απόλυτη», έγραψε το crashonline.gr. «Τη δήλωση της… ημέρας έκανε και σήμερα ο Γιάνης Βαρουφάκης. Εντύπωση και… συζητήσεις προκαλεί σημερινή δήλωσή του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη ο οποίος σε συνάντηση που είχε με τις συμβασιούχες καθαρίστριες έξω από το υπουργείο Οικονομικών άφησε… πολλά ενδεχόμενα ανοιχτά με την ατάκα: «μπορώ να δεσμευτώ ότι θα είμαστε κυβέρνηση έως τον Ιανουάριο;…», έγραψε το newsit.gr.

Δείτε ενδεικτικούς τίτλους… παραπληροφόρησης: