Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΙΚΑ, λόγω της συνεχιζόμενης απεργίας των εργαζομένων στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης ΑΕ, μέσω της οποίας εκτελείται η μηνιαία επεξεργασία πληρωμών συντάξεων, το Ταμείο προχώρησε με δικά του μέσα σε έκτακτη μηχανογραφική επεξεργασία των αρχείων πληρωμών συντάξεων του μηνός Νοεμβρίου, προκειμένου να επιτευχθεί η έγκαιρη πληρωμή των συνταξιούχων στις 21/10/2011 και 24/10/2011.

Ads

 
Έτσι η καταβολή των συντάξεων θα γίνεται με πίστωση του τραπεζικού τους λογαριασμού θα πληρωθούν στις 21/10/2011 οι 934.872 συνταξιούχοι που ανταποκρίθηκαν στη φυσική καταγραφή.
 
Στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ θα πληρωθούν από τις 24/10/2011:
 
-79.844 συνταξιούχοι που δεν ανταποκρίθηκαν στη φυσική καταγραφή, εφόσον προηγηθεί η διαδικασία της φυσικής καταγραφής τους στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
 
– 835 συνταξιούχοι στους οποίους υπάρχει πρόβλημα στους τραπεζικούς λογαριασμούς (λογαριασμοί χωρίς IBAN), με την προϋπόθεση ότι θα προβούν στη διόρθωση των λογαριασμών τους.
 
Το ΙΚΑ σημειώνει ότι κατά την έκτακτη πληρωμή των συντάξεων μηνός Νοεμβρίου, πιθανόν να υπάρξουν διαφορές στο δικαιούμενο ποσό σύνταξης, οι οποίες θα αποκατασταθούν σε επόμενη επεξεργασία, καθώς για τον υπολογισμό του καταβαλλόμενου ποσού δεν ήταν διαθέσιμες όλες οι απαιτούμενες πληροφορίες. Επίσης, για τον προαναφερόμενο λόγο, δεν θα καταβληθεί η σύνταξη μηνός Νοεμβρίου στις παρακάτω κατηγορίες:
 
– Συντάξεις κατοίκων εξωτερικού.
 
– Εκδοση νέων συντάξεων με χειρόγραφη διαδικασία.
 
– Συνταξιούχοι οι οποίοι πληρώθηκαν τη σύνταξη μηνός Οκτωβρίου σε υποκατάστημα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
 
Όπως ανακοίνωσε το ΙΚΑ, για τις κατηγορίες αυτές θα καταβληθεί η σύνταξη Νοεμβρίου 2011 μαζί με τη σύνταξη Δεκεμβρίου 2011.